Cookie- og privatlivspolitik


Redskaber til et havebassin

Det mest basale værktøj, du bør købe til dit bassin, er et net. De fås i vidt forskellige størrelser og længder. Nettet skal naturligvis passe til størrelsen af dit bassin. Sørg dog gerne for, at det er længere, end dit bassin er dybt.

Nettet kan bruges til fiskene i bassinet, men især også, når efteråret melder sin ankomst og træernes blade ofte ender i havebassinet. Her ligger de og flyder rundt eller synker til bunds. Begge dele gør dem meget besværlige at samle op med hænderne alene.

Der er mange forskellige kvaliteter på net. En typisk forskel på de dyre og de billige net er, at selve nettet på de billige ofte går ud over kanten af bøjlen, hvor det på de dyrere net er fæstnet på bøjlens inderside.

Fordelen ved at have nettet på indersiden er, at det ikke bliver beskadiget, når du kører det hen over bassinets bund.Derudover er de dyrere net tit lavet af mere holdbare materialer, og de holder derfor længere end de billige. Så det kan godt anbefales at investere i et dyrere net, da du vil kunne bruge det i mange år fremover.

Køber du et net, der er længere, end dit bassin er dybt, slipper du for at skulle bukke dig alt for meget ned, når du skal ned på bunden og fiske blade og andet skidt op derfra.Det er også en fordel, hvis nettet har en flad top som dette.

Det gør det nemlig muligt at rengøre et større område af gangen, end hvis nettet er rundt. Som et alternativ til et net kan du også købe en såkaldt vandstøvsuger. Den er specielt designet til at suge vand op, uden at motoren tager skade.

Denne vandstøvsuger er en industrimodel, men de fås også i mindre hobbymodeller. Med denne støvsuger kan du let suge blade op fra vandoverfladen, men den kan også med fordel bruges til at fjerne blade i vandløbet, hvor et net ikke er til nogen hjælp.

Støvsugeren kan, ligesom nettene, også bruges på bassinets bund. Da må du dog regne med, at tanken hurtigt bliver fyldt op med vand og lukker af. Når det sker, tømmer du den let ved at åbne for slangen bagpå. Så løber vandet ud. Husk også at tage toppen af støvsugeren, og tøm den for de blade, den har suget op.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Granitskærver i haven som bålplads

Hej GDS Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har ...

Inddækning, terrassetag mod sternbræt/tagrende

Jeg har bygget en overdækning til terrassen, ...

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os