Cookie- og privatlivspolitik


Derfor er Li-ion batterier geniale

Når vi i dag kan slå græs, fælde træer og skrue hele dagen med en batteridrevet maskine, er det et resultat af en heftig kappestrid mellem producenterne. Gennem en årrække er det nemlig lykkedes at proppe mere og mere saft og kraft ind i litium-ion batterierne, og kapløbet er først lige begyndt.


Inde i Li-ion batteriet finder vi hemmeligheden bag effektiviteten: Avanceret elektronik overvåger de serieforbundne, kraftfulde og genopladelige litium-ion celler.

Gå en tur ud i værkstedet og tjek dit sidste nye akkuværktøj. Vores bud er, at der vil står litium-ion (Li-ion) på batteriet. Og skulle det ikke være tilfældet, kan forklaringen faktisk kun være, at du ikke har købt nyt batteridrevet værktøj i omkring 10 år!

Li-ion batteriet har nemlig for længst slået alle konkurrenterne af banen, og fordelene ved denne batteriteknologi er da også til at få øje på.

Et Li-ion batteri lever længere

Til en start er Li-ion batteriet meget lettere end fx. nikkelbatterierne var. Og det betyder, at du kan få batterier med samme vægt, men med en væsentlig større kapacitet.

Levetiden på et Li-ion batteri er derudover i en liga for sig: Typisk 800-1000 opladninger til 100 % hvilket svarer til, at du kan oplade din skrue-boremaskine hver eneste dag i mindst 2-3 år. Ret imponerende, ikke?

Li-ion batteriet selvaflader ikke

Endelig brillerer et Li-ion batteri også ved, at det ikke selvaflader. Eller rettere – det gør det, men det går væsentlig langsommere end for forgængerne. Li-ion batteriet har således en selvafladning på sølle 3-5 % om måneden, mens nikkelbatteriernes afladte med 25 %!

Li-ion batteriets største trumf

Li-ion batteriets største trumf er dog ubetinget, hvor helt utrolig længe det er i stand til at holde spændingen. Eller sagt på en anden måde – hvor længe det kan holde dit værktøj kørende. Driftstiden måles i amperetimer (Ah), og her er der for alvor sket ting og sager.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få indblik i, hvordan det har kunnet lade sig gøre. Vi kigger på den geniale opbygning af Li-ion batteriet, den smarte indbyggede elektronik og ikke mindst den imponerende lynopladning, som i dag gør et Li-ion batteri så meget bedre end for bare få år siden.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Li-ion batteri: Derfor er Li-ion batterier geniale
  • Li-ion batteri: Derfor er Li-ion batterier geniale

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os