Cookie- og privatlivspolitik


Genial og gratis opmåling med Google Earth Pro

Nu kan du nemt og hurtigt lave en grov-opmåling af din terrasse, indkørsel, tagflade, ja faktisk af alle elementer på din grund. Google forærer dig nemlig deres professionelle udgave af det interaktive verdenskort Earth, og der følger masser af praktiske måleværktøjer med i pakken!

Google Earth Pro virker til både Mac og pc’er med Windows, og så snart du har hentet og installeret programmet, kan du bruge det til at måle med. Du skal dog skrive dig bag øret, at kortet ikke er 100 procent målefast, men til det hurtige overblik, hvor du bare skal have et kvalificeret cirka-mål, er det intet mindre end genialt!

Det stærkeste måleværktøj hedder Polygon, og imens du klikker omridset af grunden op, udregner programmet automatisk målene. Det bedste ved Polygon-værktøjet er, at du kan tilføje ligeså mange linjer og vinkler, som du vil, og dette er virkelig en stor hjælp, når grunden ikke nødvendigvis er helt firkantet, men slår et par sving hist og her.

Hent Google Earth Pro

Første skridt er at hente og installere programmet. Du henter Google Earth Pro ved at klikke her. Bliver du bedt om at aktivere programmet, skal du blot indtaste din e-mailadresse og koden GEPFREE.

Kom i gang med Google Earth Pro

1. Luk Tour Guide:

Når programmet åbner første gang, kan det godt betale sig at lukke den nederste linje, Tour Guide. Dette gør du ved at klikke på de to nedad-pile til venstre for teksten Tour Guide.


2. Zoom ind på dit hus:

Nu skal du zoome ind på dit hus enten ved at bruge musen (du flytter rundt på kortudsnittet ved at klikke et sted på kortet med venstre museknap og holde museknappen nede, og du zoomer ud og ind med rullehjulet) eller ganske enkelt skrive din adresse i søgefeltet øverst til venstre i programvinduet.

Når du har fundet frem til dit hus på kortet, kommer du til at finjustere udsnittet og zoom-graden på knapperne ude i højre side (ved den lille orange mand). Her bliver du nødt til at eksperimentere dig frem. Når du er tilfreds med udsnittet, skal du klikke på linealen cirka midt i toppen af vinduet.


3. Vælg Polygen-værktøjet:

Vælg Polygon-værktøjet og klik med musen på kortet, hvor du vil måle op. Det kan godt være lidt besværligt og drilskt i starten, men du kan altid klikke på Ryd og starte forfra.

God fornøjelse med din opmåling!

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reparation af fortovsflise

På mit fortov på vores private fælles vej er ...

Loftlem lukkemekanisme skal udskiftes

Er der nogen, der har et godt råd til, hvor ...

Pladevibrator

Hej Jeg overvejer at købe en pladevibrator ...

Gulvvarme etageadskillelse mod kælder

Hej alle. Jeg er i gang med renovering af ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os