Cookie- og privatlivspolitik


Få helt lige gulv med et laservaterpas

Laservaterpasset gør det langt lettere at lægge et gulv og en indkørsel med det rigtige fald end klassiske vaterpas. For at få fuld glæde af krydslinjelaseren skal du oprette et måleplan, som du arbejder op og ned fra.

LaservaterpasSkal strøernes overside ligge fx 12 cm under laserstrålens plan, så kan du lynhurtigt tjekke højden overalt, hvor strålen er kraftig nok til at kunne ses på din tommestok.

Det gamle vaterpas har fået en kollega, der supplerer det perfekt og gør det langt lettere at sikre vandrette og lodrette linjer over store afstande. Med den rette teknik kan krydslinjelaseren også sikre dig linjer med et bestemt fald. Og ja, krydslinjelaseren kræver lidt teknik, før du får fuld glæde af det.

Først må du acceptere, at du sjældent kan placere krydslinjelaseren, så den skyder sin røde linje ud i præcis den højde, du ønsker. Brug linjen som et måleplan, du måler op og ned fra.

Og så betaler det sig ofte – især ude i solen – at erstatte linjen med streger eller snore, du så bruger som måleplan. Med eller uden fald.

Få smart linjelaser sammen med Gør Det Selv

Med en 180 grader linjelaser er du sikret et godt resultat hver gang. Måleren er nem og enkel at bruge. Når du har valgt en vinkel mellem 1 og 180 angiver linjelaseren din linje, så du altid får boret eller savet det helt rigtige sted.

Klik her og læs mere om den uundværlige lasermåler, som du kan få sammen med Gør Det Selv

Sådan bruger du krydslinjelaseren
Vandret måleplan Det vandrette måleplan
Straks din krydslinjelaser er stillet op og er faldet til ro, har du et vandret plan. Så afgør du, hvor fx oversiden af strøerne til en terrasse skal ligge i forhold til laserlyset, og den afstand kan du til hver en tid måle ned fra lyset. Du kan også ud fra laserstrålen spænde snore ud, så de danner et nyt måleplan, som ikke er afhængigt af laseren.
Måleplan med fald Måleplanet med fald
Vil du sikre et præcist fald på din terrasse, starter du med at etablere det vandrette plan med laserlyset. Ud fra det kan du så markere et måleplan med det ønskede fald, fx ved at opsætte snore med faldet indbygget. Ud fra snorene måler du så ned til den ønskede højde på de forskellige lag i konstruktionen.


4 andre typer vaterpas
Snorevaterpas SNOREVATERPASSET
er billigt, nemt og kun præcist nok til at klippe hækken efter. Sælges ofte i sæt af to, og når du hænger begge på samme snor cirka en tredjedel fra hver ende, kan du hurtigt se, om snoren er spændt ordentligt ud.
Vaterpas VATERPASSET
kan lynhurtigt tjekke, om to strøer ligger lige højt, og om de hver ligger vandret. Men selv lange vaterpas giver kun styr på et par meter ad gangen. På større afstand er det derfor ideelt at supplere med krydslinjelaseren.
Slangevaterpas SLANGEVATERPASSET
udnytter, at vandet står lige højt i begge ender af en vandslange og viser meget præcist samme højde over store afstande. Det kræver en hel del øvelse at bruge slangevaterpasset hurtigt og sikkert, men det er billigt.
Rotationsvaterpas ROTATIONSLASEREN
giver dig med sin roterende laserstråle overblik over terrassen og indkørslen, også i fuldt dagslys. Den er de professionelles svar på krydslinjelaseren og alt for dyr for os at købe. Så lej den et par timer, og brug den til at sætte snore op med.


Relaterede artikler

 • 5 fede værktøjer til spotpris!

  5 fede værktøjer til spotpris!

  17/11 Gør livet sjovere, nemmere og mere interessant med de fem stykker uundværlige (og piv-billige) værktøjer, vi har fundet frem til dig.

 • Kan du stole på et digitalt vaterpas?

  Kan du stole på et digitalt vaterpas?

  20/09 Er dit vaterpas præcist? Kan det aflæses i mørke? Kan det huske din seneste måling? Hvis ikke, er det måske på tide at skifte til et digitalt.

 • TØMRER-TIP: Sæt vaterpasset på snor

  TØMRER-TIP: Sæt vaterpasset på snor

  13/09 VIDEO: Skal du overføre et punkt over flere meter, kan et snorvaterpas være løsningen. Højden på denne skrue skal fx overføres til stolpen på den modsatte side. Derfor sættes der murersnor på skruen. Snoren trækkes over til ...

 • Læg fliserne snorlige med laservaterpas

  Læg fliserne snorlige med laservaterpas

  16/08 VIDEO: Intet er mere nøjagtigt at måle med end et godt laservaterpas. Det er især velegnet til fliselægning i større rum, hvor præcision er altafgørende.

 • Millimeterpræcis opmåling

  Millimeterpræcis opmåling

  10/08 Bestil Gør Det Selv og få en smart 180 graders linjelaser, der sikrer dig nøjagtige måleresultater.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os