Cookie- og privatlivspolitik


Læg fliserne snorlige med et laservaterpas

Intet er mere nøjagtigt at måle med end et godt laservaterpas. Desværre findes der mange på markedet, der ikke lever op til selv de mindste præcisionskrav.


Dette laservaterpas er imidlertid et af de bedre, men det koster også et sted mellem 2500 og 3000 kr. Det er især velegnet til fliselægning i større rum, hvor præcision er altafgørende.

Her tester mureren vaterpasset ved at prøvelægge nogle fliser. De to laserlinjer er indstillet til en ret vinkel, og laserstrålen står helt tydeligt. Det er nemt for mureren at følge linjen, når han lægger klinkerne. Og han kan være helt sikker på, at fliserne kommer til at ligge i en ret vinkel.

Til laservaterpasset hører også et rødt spejl, som bl.a. kan bruges til en yderligere kontrol af fliselægningen. Det kan nemlig være meget svært at holde den samme fugeafstand mellem alle fliserne. Gør du ikke det, vil der uvilkårligt opstå skævheder. Det undgås med denne laser og spejlet.

Mureren måler den totale længde af de først lagte fem fliser. Den er 76,5 cm. Det mål afsætter han nu i den anden side ved hjælp af spejlet. Den første markering skal være der, hvor laserstrålen rammer midten af spejlet. Dernæst markerer mureren de 76,5 cm og stiller spejlet op.

Så flytter han laseren op, så den flugter med den femte flise. Nu skulle laserstrålen gerne ramme midt i spejlet – og det gør den. Nu kan mureren roligt lægge de sidste fliser og være sikker på, at både fliser og fuger holder mål. Foruden den rette vinkel kan laseren også indstilles til diagonaler på 67,5, 22,5 og 45 grader. Den har en sål af rustfri stålplade, der gør, at den kan stå på en våd fliseklæber og nemt kan gøres ren bagefter.

Relaterede artikler

 • Byg helt lige med laser

  Byg helt lige med laser

  08/2017 Det gamle vaterpas har fået en kollega. Vi viser dig, hvordan du kan få fuld glæde af laservaterpasset, når du bygger.

 • Kan du stole på et digitalt vaterpas?

  Kan du stole på et digitalt vaterpas?

  08/2017 Er dit vaterpas præcist? Kan det aflæses i mørke? Kan det huske din seneste måling? Hvis ikke, er det måske på tide at skifte til et digitalt.

 • TØMRER-TIP: Sæt vaterpasset på snor

  TØMRER-TIP: Sæt vaterpasset på snor

  08/2017 VIDEO: Skal du overføre et punkt over flere meter, kan et snorvaterpas være løsningen. Højden på denne skrue skal fx overføres til stolpen på den modsatte side. Derfor sættes der murersnor på skruen. Snoren trækkes over til ...

 • Millimeterpræcis opmåling

  Millimeterpræcis opmåling

  08/2017 Bestil Gør Det Selv og få en smart 180 graders linjelaser, der sikrer dig nøjagtige måleresultater.

 • Sprød svær med krydslaser

  Sprød svær med krydslaser

  08/2017 En af hemmelighederne bag perfekte sprøde svær er at lægge flæskestegen helt i vater. Og hvad er så mere naturligt end at finde sin krydslinjelaser frem?

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os