Cookie- og privatlivspolitik


Originalen – og kopierne

25 år efter at multimasterspecialisten Fein introducerede deres geniale maskine, har den fået konkurrence fra flere sider. Og selv om maskinerne stort set kan det samme, er der forskel – ikke mindst på tilbehøret. For det er ikke alle værktøjer, som kan bruges på alle maskinerne.

Den kan save, skrabe og slibe med et næsten kirurgisk snit. Den kan dyksave som et elektrisk stemmejern, udskære firkantede huller, fjerne fuger mellem vægfliser og save i gips og gasbeton, og den kan fjerne overskydende lim og silikone efter fugearbejde. Multicutteren er genial, og jo mere du arbejder med den, desto mere imponeret bliver du. Indtil 2008 var multicutteren synonym med tyske Fein. Det var dem, som tilbage i 80’erne opfandt et af hånd-værkernes yndlingsværktøjer. Men da en række af firmaets patenter udløb, var vejen banet for konkurrenter som Bosch og Power Craft. De havde længe stået på spring i kulissen, og med ét slag blev maskinen hvermandseje. Det unikke ved multicutteren er dens oscillerende bevægelser, som flytter kniv- og skæreværktøj millimeter fra side til side i et rasende tempo – op til 21.000 svingninger i minuttet. Samtidig kan savklingens skæreretning justeres i forhold til arbejdsstilling og pladsforhold. Qua sit forspring og årelange erfaring har Fein et enormt tilbehørsprogram, men det er kun Feins ældre værktøjer (fra før 2006), som kan bruges på maskinerne fra Bosch og Power Craft. For samtidig med konkurrenternes indtog på markedet indførte Fein et nyt låsesystem til deres værktøjer, og dette er de indtil videre ene om at bruge. For at hjælpe Feins “gamle” brugere, så de også kan bruge de nye værktøjer, har Fein udviklet en speciel adapter. Men ellers har Bosch også et stort tilbehørsprogram, og der kommer hele tiden nye værktøjer til.

Relaterede artikler

 • Én motor = 12 fede maskiner

  Én motor = 12 fede maskiner

  17/2015 Med Black & Deckers nye multiværktøj, "MultiEvoen", kan du relativt billigt udvide værktøjssamlingen med hele 12 FEDE maskiner. Se hvilke her.

 • 10 stykker værktøj der sparer tid

  10 stykker værktøj der sparer tid

  12/2015 Med det rigtige værktøj, kan du spare masser af tid. Vi viser dig 10 slags værktøj, der vil dit liv lettere. Har du dem ikke i forvejen, så køb dem nu!

 • Forsatsværktøj

  Forsatsværktøj

  09/2015 Kvaliteten af forsatsværktøj har i de senere år fået et ordentligt nøk opad. For os gør det selv’ere kan det være en genvej til en billigere værktøjssamling.

 • Magisk drejning

  Magisk drejning

  06/2015 Det føles næsten magisk, når skruemaskinen drejer rundt – blot fordi du drejer hånden. Gyroskop-effekten er dog ikke kun sjov, den er også genial, hvor pladsen er trang.

 • 20 tips til el-værktøj

  20 tips til el-værktøj

  14/2014 De fleste af os har masser af el-værktøj på værkstedet. Vi bruger dem bare til det, vi oprindelig købte dem til. Save et hul, bore et andet hul, skære en flise over osv.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Originalen – og kopierne

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os