Cookie- og privatlivspolitik


TEST: 8 trekantslibere
i hård dyst

De små slibere med trekantet sål er uundværlige, når der skal ordnes vinduer eller slibes gulv i hjørnerne. De er mindre og lettere at arbejde med end almindelige rystepudsere, og så kan de komme ind i alle kroge.

Test af trekantslibere

Det er svært at komme til at slibe inde i et hjørne, mest fordi man ikke kan komme til at foretage de nødvendige slibebevægelser. Det er her, trekantsliberen (deltasliberen) har sin styrke. Den minder om en rystepudser, men i stedet for en firkantet slibesål har den en trekantet sål, hvis spids nemt kommer ind i et hjørne, hvor der kun er lidt plads.

Trekantslibere med og uden ekstraudstyr

Der findes en del forskellige trekantslibere på markedet. Nogle af dem er ganske enkle og har kun en trekantet slibesål og en tænd-/slukknap, mens du på andre har mulighed for at montere en rund eller en firkantet slibesål. Nogle har en ekstra, smal slibesål, der kan klappes ud og dermed slibe på ellers utilgængelige steder.

Hvilken trekantsliber skal du vælge?

Hvilken trekantsliber, du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvad du skal bruge den til. Skal du kun slibe lidt, så kan du sagtens nøjes med en af de billige maskiner, men har du et større projekt, skal du investere i en avanceret model med flere kræfter.

VI HAR TESTET DISSE TREKANTSLIBERE:

SKIL FOX MULTI 6 IN 1
RYOBI EMS 180 RV
BILTEMAPALM SANDER 180 A
METABO FMS 200 INTEC
COTECH DELTA SLIPER 130 W
AEG FDS 140
BOSCH PSM 200 AES
SKIL F015-7115

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se, hvordan de otte trekantslibere klarede vores test.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER TREKANTSLIBER:


 • 1.TÆND/SLUK-KNAPPEN: skal være nem at betjene og have en vippekontakt, så maskinen kan forblive tændt. Ellers skal du hele tiden holde knappen nede, hvilket er upraktisk.

 • 2. HASTIGHEDER: Tjek, om maskinen har flere hastigheder. Du kan godt nøjes med én fast hastighed, men du får mulighed for at løse forskellige slibeopgaver, hvis maskinens arbejdshastighed kan indstilles. Nogle af maskinerne har trinløs hastighed, der reguleres med et hjul. Det er smart.

 • 3. GREBET: Maskinen skal være behagelig at arbejde med, og det skal være muligt at få et godt greb om den. Tjek, at der er skridsikre belægninger, dér hvor du skal holde.

 • 4. LEDNINGEN: Maskinerne, vi tester i denne omgang, kører alle på strøm fra lysnettet. Derfor er det vigtigt at tjekke, hvor lang ledningen er. Det er meget upraktisk med en ledning, der er for kort. Gå efter mindst 2,5 meter.

 • 5. STØVKASSETTE: Følger der støvkassette med maskinen? Det kan anbefales. Tjek, hvor nemt der er at af- og påmontere den. Tjek også, om der kan sættes en støvsuger på i stedet for kassetten.

 • 6. TILBEHØR: Undersøg hvor meget tilbehør der følger med. Følger der forskellige slibesåler med og bliver maskinen leveret i en kuffert eller blot i en papkasse. Nogle maskiner leveres kun med en lille håndfuld slibeark, mens andre leveres med adskillige i forskellig størrelse og grovhed.

Relaterede artikler

 • Let, handy og effektiv slibemaskine

  Let, handy og effektiv slibemaskine

  08/2016 Deltasliberen på batteri er vildt smart, når du skal kravle rundt på en stige og slibe maling af vinduerne. Vi har testet Ryobis lille kraftkarl – se her!

 • Skils nye slibemaskine tager fat!

  Skils nye slibemaskine tager fat!

  03/2016 Skils nye multistripper fjerner maling og rust i et forrygende tempo. Men gør den det godt? Vi har testet den fartglade slibemaskine – se resultatet her.

 • Effektiv slibemaskine fra Bosch

  Effektiv slibemaskine fra Bosch

  02/2016 Bosch PWR 180 CE slibemaskine er lavet til at fjerne puds, lak, tapet, fliseklæb og sågar beton. Vi tester den på en afskallet pudsmur. Se resultatet her!

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

 • Test af enhåndsbetjent excentersliber
  Test

  Test af enhåndsbetjent excentersliber

  02/2014 Excentersliberen, der kan betjenes med én hånd, er kommet for at blive. Håndværkeren bruger den i stedet for en slibeklods, vi andre bruger den til små og store opgaver. Læs her, hvor meget de små maskiner kan klare, og hvad ...

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Slibemaskiner: Stor test af trekantslibere
 • Slibemaskiner: Stor test af trekantslibere
 • Slibemaskiner: Stor test af trekantslibere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Tegning af vugge.

Hej.Jeg skal være farfar, og vil gerne bygge ...

Skydelåger til indbygget skab passer ikke

Jeg er for nylig flyttet ind på et ...

Tætning af utæt udestue

Jeg har en ældre udestue, hvor ...

Rør

Hej. Jeg skal skift nogen kobber rør på 22 mm ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os