Cookie- og privatlivspolitik


Test af excenterslibere 2015

Efterhånden har næsten alle gør det selv-håndværkere en excentersliber, og det er der gode grunde til. Den lille maskine er let at håndtere, og den kan virkelig få noget fra hånden. I denne test får du klar besked om 8 af de mest populære maskiner på markedet, så du kan se, hvad du skal købe næste gang.


Vi tester excentersliberne med både fint og groft slibepapir på forskellige overflader.

Denne test er fra 2015 - se vores nyeste test her: Test af excenterslibere

Vi har testet 8 af de mest solgte excenterslibere på markedet og sat dem på hårdt arbejde. Derfor kan vi nu give dig klar besked om, hvad du kan forvente af de enkelte modeller både mht. ydeevne og kvalitet m.m. Vi har testet maskiner med 125 mm slibesål, fordi det er de maskiner, der sælges flest af i følge leverandørerne, og det er dem, du lettest kan finde slibeskiver til, uden at de koster en formue.

Sådan har vi udvalgt de 8 excenterslibere

Det kan godt være lidt af en jungle at købe elektrisk værktøj, da de samme maskiner fås i et utal af forskellige pakninger og med forskelligt tilbehør. De maskiner, vi har testet her, står anført udelukkende med den modelbetegnelse, som står på selve maskinerne, uanset hvilket tilbehør der medfølger. Og priserne er opgivet for maskinerne alene – du vil sikkert kunne støde på billigere og dyrere priser i byggemarkederne, så et godt råd er altid at tjekke priserne på internettet, før du køber. Prøv fx på pricerunner.dk

Hvad betyder "excenter"?

Ex-center betyder uden for centrum. Selve slibeskiven drejer rundt, ligesom slibeskiver gjorde “i gamle dage”, når de blev monteret på en boremaskine. Fidusen ved den excentriske slibemaskine er, at slibeskivens centrum ikke ligger fast, men bevæger sig i en lille cirkel med en diameter på nogle få millimeter. Ligesom når Jorden drejer om sin egen akse, mens den drejer rundt om Solen. Denne dobbelte rotation gør, at risikoen for, at der opstår slibespor, fordi der slibes for længe på samme sted, næsten fjernes.

Excentersliberen er udviklet af Festool, der kom med den første model tilbage i 1976. De var i øvrigt også de første i verden til at udvikle en rystepudser tilbage i 1951.

DEM HAR VI TESTET

DEWALT D 26453
METABO SXE TURBO TEC
BOSCH GEX 125-150 AVE
RYOBI ROS 300
MILWAUKEE ROS 125 E
BLACK+DECKER KA 198
AEG EX 125 ES
BOSCH PEX 400 AE

Download hele artiklen og se resultatet af vores test.


VIGTIGT VED VALG AF EXCENTERSLIBER

■ Greb. Der skal være mulighed for at holde maskinen med begge hænder, og med en hånd alene. Derfor bør der være mindst 2 og helst 3 greb, som skal være forsynet med skridsikker belægning, så du kan holde ud at slibe i lang tid ad gangen.

■ Hastighedsregulering. Du skal gå efter maskiner, hvor du kan stille hastigheden, da du ikke kan slibe i samme hastighed på alle materialer. Et stort spænd mellem 4000 og 13.000 omdrejninger i minuttet er det optimale.

■ Motor. Du skal ikke vælge en sliber med svagere motor end 250 W, da den vil have svært ved at klare de bløde træsorter. Motorbremse er også at foretrække, så du ikke skal vente på at kunne lægge maskinen, fordi den ikke er stoppet.

■ Slibesål. Der er stor forskel på kvaliteten på den velcro, der sidder under slibesålen. Tjek, at slibeskiven er svær at flå af velcroen, så er du sikker på, den ikke skrider ud til siden, mens du sliber.

■ Start/stopknappen skal være placeret, så den ikke sidder i vejen, og du skal ikke kunne komme til at tænde eller slukke utilsigtet.

■ Støvfilter. Filtret tager en betydelig del af slibestøvet og fanger det i en kassette eller en pose. Kassetten er lettere at tømme, men sidder ofte i vejen, så posen er at foretrække. Og studsen skal kunne tilsluttes en værkstedsstøvsuger, uden at du skal sætte en ekstra studs på.

■ Ledning. Når der er ledning på et stykke værktøj, skal den være så blød, at du kan arbejde frit, og den skal være så lang, at du kan komme hele vejen rundt om det, du skal slibe, uden at skulle slæbe et stik og en forlængerledning med. Fire meter ledning er det optimale efter vores mening. Tjek det, når du står i byggemarkedet med et godt tilbud.

Relaterede artikler

 • Test af enhåndsbetjent excentersliber
  Test

  Test af enhåndsbetjent excentersliber

  02/2014 Excentersliberen, der kan betjenes med én hånd, er kommet for at blive. Håndværkeren bruger den i stedet for en slibeklods, vi andre bruger den til små og store opgaver. Læs her, hvor meget de små maskiner kan klare, og hvad ...

 • Excentersliberen - Sådan!

  Excentersliberen - Sådan!

  03/2017 Excentersliberen klarer langt det meste slibearbejde – både på plane og krumme flader. Du kan både fjerne maling og lak, polere, grovslibe og slibe.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  17/2015 Bosch D-tect 120 er bygget til at afsløre skjulte installationer i bygningsdele. Se om den kan stå distancen, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kædesav på batteri - dur den?

  Kædesav på batteri - dur den?

  16/2015 En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at vi ikke forventede os ret meget af Black & Deckers lille kædesav på batteri. Se her, om vi blev klogere ...

 • Køb stiksav NU - og få mere for pengene
  Test

  Køb stiksav NU - og få mere for pengene

  15/2015 De er blevet stærkere, mere præcise og nemmere at betjene. Derfor er det NU, du skal købe ny stiksav. Vi har testet otte modeller. Se, hvad vi fandt frem til.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af excenterslibere 2015
 • Test af excenterslibere 2015
 • Test af excenterslibere 2015

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os