Cookie- og privatlivspolitik


Test af slibemaskiner

Excentersliberen er en uhyre effektiv maskine. Mens den klassiske rystepudser kører frem og tilbage, bevæger dens effektive storebror sig nemlig i uregelmæssige – excentriske – baner, der gør slibearbejdet langt mere effektivt. Vi har testet 8 modeller.

Hvis du vil have en slibemaskine, der kan klare det meste, grove slibninger, finpudsning og endda polering, så er svaret: Køb en excentersliber. Den er med sine uregelmæssige, cirklende bevægelser langt mere effektiv end en almindelig rystepudser. Det eneste, den ikke kan, er at komme ind i hjørner, da sålen pr. definition er rund. Så du må supplere med en trekantsliber, hvis du har det behov.

Men er de lige gode alle sammen; maskinerne til 200 kroner og dem, der koster syv gange så meget? Det har vi testet på disse sider. Og vi kan i hvert fald slå fast, at de alle som en klarer sig overraskende godt, hvis du bruger det rigtige slibepapir. Og det er vigtigt. For excentersliberen gælder der nemlig samme princip som for boremaskiner: Det rette tilbehør i form af slibepapir eller bor kan gøre forskellen på succes og fiasko. Selv den billigste excentersliber bliver mærkbart bedre, når du skifter lavpris-slibepapiret ud med noget af en bedre kvalitet. Så gør det.

Vi kan af gode grunde ikke teste, om maskinerne så også holder i længden, eller om de billigste må give op efter få år, hvis du bruger dem en del. Her må du forlade dig på erfaringer. Vores erfaring er, at du oftest får, hvad du betaler for: Køber du de billigste maskiner, skal du ikke forvente, at de holder lige så længe som de dyrere mærkevarer.

Men bruger du kun sliberen et par gange årligt, er det måske mindre vigtigt. Så skal du blot være opmærksom på, at der også er forskel på discountprodukterne. Når vi ser på de dyreste maskiner, er det detaljer, der skiller dem fra mellemklassemodellerne, og så er det jo smag og behag, om man skal have det bedste af det bedste eller kan nøjes med mindre.

Relaterede artikler

 • TEST: Her er den bedste excentersliber
  Test

  TEST: Her er den bedste excentersliber

  17/2015 Vi har testet 8 af de mest populære excenterslibere på markedet. Se den suveræne testvinder OG det bedste køb. Så ved du, hvad du skal købe næste gang.

 • Test af enhåndsbetjent excentersliber
  Test

  Test af enhåndsbetjent excentersliber

  02/2014 Excentersliberen, der kan betjenes med én hånd, er kommet for at blive. Håndværkeren bruger den i stedet for en slibeklods, vi andre bruger den til små og store opgaver. Læs her, hvor meget de små maskiner kan klare, og hvad ...

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  17/2015 Bosch D-tect 120 er bygget til at afsløre skjulte installationer i bygningsdele. Se om den kan stå distancen, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kædesav på batteri - dur den?

  Kædesav på batteri - dur den?

  16/2015 En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at vi ikke forventede os ret meget af Black & Deckers lille kædesav på batteri. Se her, om vi blev klogere ...

 • Køb stiksav NU - og få mere for pengene
  Test

  Køb stiksav NU - og få mere for pengene

  15/2015 De er blevet stærkere, mere præcise og nemmere at betjene. Derfor er det NU, du skal købe ny stiksav. Vi har testet otte modeller. Se, hvad vi fandt frem til.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af slibemaskiner
 • Test af slibemaskiner
 • Test af slibemaskiner

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os