Cookie- og privatlivspolitik


Test af trekantslibere 2016

De små slibere med trekantet sål er uundværlige, når der skal ordnes vinduer eller slibes gulv i hjørnerne. De er mindre og lettere at arbejde med end almindelige rystepudsere, og så kan de komme ind i alle kroge.

Test af trekantslibere

Det er svært at komme til at slibe inde i et hjørne, mest fordi man ikke kan komme til at foretage de nødvendige slibebevægelser. Det er her, trekantsliberen (deltasliberen) har sin styrke. Den minder om en rystepudser, men i stedet for en firkantet slibesål har den en trekantet sål, hvis spids nemt kommer ind i et hjørne, hvor der kun er lidt plads.

Trekantslibere med og uden ekstraudstyr

Der findes en del forskellige trekantslibere på markedet. Nogle af dem er ganske enkle og har kun en trekantet slibesål og en tænd-/slukknap, mens du på andre har mulighed for at montere en rund eller en firkantet slibesål. Nogle har en ekstra, smal slibesål, der kan klappes ud og dermed slibe på ellers utilgængelige steder.

Hvilken trekantsliber skal du vælge?

Hvilken trekantsliber, du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvad du skal bruge den til. Skal du kun slibe lidt, så kan du sagtens nøjes med en af de billige maskiner, men har du et større projekt, skal du investere i en avanceret model med flere kræfter.

VI HAR TESTET DISSE TREKANTSLIBERE:

SKIL FOX MULTI 6 IN 1
RYOBI EMS 180 RV
BILTEMAPALM SANDER 180 A
METABO FMS 200 INTEC
COTECH DELTA SLIPER 130 W
AEG FDS 140
BOSCH PSM 200 AES
SKIL F015-7115

HENT HELE ARTIKLEN og se, hvordan de otte trekantslibere klarede vores test.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER TREKANTSLIBER:


  • 1.TÆND/SLUK-KNAPPEN: skal være nem at betjene og have en vippekontakt, så maskinen kan forblive tændt. Ellers skal du hele tiden holde knappen nede, hvilket er upraktisk.

  • 2. HASTIGHEDER: Tjek, om maskinen har flere hastigheder. Du kan godt nøjes med én fast hastighed, men du får mulighed for at løse forskellige slibeopgaver, hvis maskinens arbejdshastighed kan indstilles. Nogle af maskinerne har trinløs hastighed, der reguleres med et hjul. Det er smart.

  • 3. GREBET: Maskinen skal være behagelig at arbejde med, og det skal være muligt at få et godt greb om den. Tjek, at der er skridsikre belægninger, dér hvor du skal holde.

  • 4. LEDNINGEN: Maskinerne, vi tester i denne omgang, kører alle på strøm fra lysnettet. Derfor er det vigtigt at tjekke, hvor lang ledningen er. Det er meget upraktisk med en ledning, der er for kort. Gå efter mindst 2,5 meter.

  • 5. STØVKASSETTE: Følger der støvkassette med maskinen? Det kan anbefales. Tjek, hvor nemt der er at af- og påmontere den. Tjek også, om der kan sættes en støvsuger på i stedet for kassetten.

  • 6. TILBEHØR: Undersøg hvor meget tilbehør der følger med. Følger der forskellige slibesåler med og bliver maskinen leveret i en kuffert eller blot i en papkasse. Nogle maskiner leveres kun med en lille håndfuld slibeark, mens andre leveres med adskillige i forskellig størrelse og grovhed.

Relaterede artikler

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
  • Test af trekantslibere
  • Test af trekantslibere
  • Test af trekantslibere

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reparation af fortovsflise

På mit fortov på vores private fælles vej er ...

Loftlem lukkemekanisme skal udskiftes

Er der nogen, der har et godt råd til, hvor ...

Pladevibrator

Hej Jeg overvejer at købe en pladevibrator ...

Gulvvarme etageadskillelse mod kælder

Hej alle. Jeg er i gang med renovering af ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os