Cookie- og privatlivspolitik


Test af enhåndstvinger

Enhåndstvinger er ikke skruetvingens afløser, men dens hurtige og smarte ledsager. De gode kan holde fast på emnerne alene et stykke tid, indtil du er klar med skrue eller en stærk skruetvinge. Men som oftest får du, hvad du betaler for, så læs vores test, og se, hvilke modeller der passer til dit behov.

Hvis der er noget, en håndværker altid savner under arbejdet, så er det to ekstra arme og hænder. Helt så gavmilde er enhåndstvingerne måske ikke, men i masser af tilfælde frigør de i det mindste en hånd, når der skal anbringes en tvinge og spændes på noget, der skal bearbejdes, justeres på plads eller limes.

Mens den almindelige skruetvinge er så gammel, at dens forgængere var lavet af træ, så har enhåndstvingerne ikke været på markedet i ret mange år endnu. Man kan måske undre sig over, at en så forholdsvis simpel idé har været så længe undervejs, for nu findes der næppe en håndværker, som synes, at enhåndstvinger kan undværes i det daglige arbejde.

Nu er det ikke engang kun håndværkere, der ser enhåndstvingerne som det mest naturlige redskab. Også i teaterverdenen og i fotoatelierer er enhåndstvingerne blevet modtaget med begejstring. Alle tvingerne kan basalt set det samme: opretholde et tryk mellem to kæber og anbringes eller fjernes ved brugen af kun én hånd.

Men de løser opgaven med forskellig styrke og har hver især deres små mangler eller særlige finesser. Vi har testet tvinger på cirka 30 cm’s længde. Det er værd at være opmærksom på, at enhåndstvingerne, som de er flest, er afhængige af den friktion, der kan opnås mellem glideskinnen og mekanikken i den bevægelige kæbe.

Derfor er tvingerne ikke glade for vand eller hænder med olie på. De fleste af dem er følsomme over for fugt, som får metallet til at ruste. Udendørs har de derfor deres begrænsninger i praktisk anvendelse. Inden døre er de uovertrufne hjælpemidler for håndværkerne og alle os andre.

Relaterede artikler

 • GUIDE: Pensel, rulle eller sprøjte?

  GUIDE: Pensel, rulle eller sprøjte?

  14/2015 Der er tid at spare, hvis du vælger det rigtige værktøj fra starten. Her får du en oversigt over, hvilket malerværktøj der er bedst til hvilken maleropgave.

 • Donkraft gør løft legende lette

  Donkraft gør løft legende lette

  14/2015 Slut med små, spinkle håndsvingsmodeller. Vi har prøvekørt Bahcos Baseline-donkraft, som løfter op til 3 ton. Læs vores anmeldelse her.

 • Magisk drejning

  Magisk drejning

  06/2015 Det føles næsten magisk, når skruemaskinen drejer rundt – blot fordi du drejer hånden. Gyroskop-effekten er dog ikke kun sjov, den er også genial, hvor pladsen er trang.

 • Snedkerværksted - 200 kr.

  Snedkerværksted - 200 kr.

  05/2015 Overfræseren er snedkerens tryllestav, og med det rette fræsejern forvandler den grove kanter til ren snedkerkunst.

 • Rul rigtigt

  Rul rigtigt

  15/2014 For at få den perfekte overflade skal du vælge en rulle, der passer til underlagets struktur.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Test af enhåndstvinger
 • Test af enhåndstvinger
 • Test af enhåndstvinger

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os