Cookie- og privatlivspolitik


TEST: Sømpistoler
på batteri

Skal du sætte trælofter op eller montere lister i metervis, er en sømpistol på batteri det bedste værktøj. Den sømmer præcist og hurtigt, og du slipper for at have en slange og en kompressor på slæb. Vi har testet 6 af dem og fortæller, hvad du kan forvente.


Klar til kamp på sømpistoler. Hvilken af disse 6 skal du vælge?

De professionelle tømrere har for længst kappet forbindelsen til kompressoren, når der skal sømmes lofter op eller lægges gulve. Sømpistolen på batteri er nemlig en fornøjelse at arbejde med, netop fordi du slipper for slangen og den tunge kompressor.

Sømpistoler er en dyr fornøjelse

En batteridrevet sømpistol er ret dyr og derfor mest for professionelle og for den maskintossede gør det selv’er. Til gengæld findes sømpistolerne i mange versioner. Vi har testet seks af de mest udbredte, som bruges til fastgørelse af lister, lofter og gulve. Nogle klarer sig udelukkende med batterikraft, andre har egen mini-kompressionstank, og atter andre er forsynet med en gaspatron, der skyder stifterne ud.

Om du skal købe den ene eller den anden slags, afhænger blandt andet af, om du foretrækker en lav vægt eller en støjsvag maskine. Alle de testede maskiner kunne slå søm i – men læs selv, hvad der adskiller dem.

DEM HAR VI TESTET

DEWALT DCN660
PASLODE IM65A
SENCO FN55AX
SENCO FN65DA
RYOBI R18N18G
TJEP VF-16/64

Download hele artiklen og se hvordan sømpistolerne klarede vores test.

VIGTIGT VED VALG AF SØMPISTOL

 • Sikkerhedskontakten skal trykkes ned mod træet, før stiften eller sømmet skydes ud. Virker kun, når du trykker på aftrækken samtidig. Der bør sidde en hætte på spidsen, så der ikke kommer mærker i træet.
 • Arbejdslys findes på de fleste maskiner, men du skal tjekke, om det rammer arbejdsstedet, om maskinen skygger, og om lyset er skarpt nok. På nogle maskiner kan lyset også blinke ved fx fastklemt stift. Arbejdslyset er dog ikke så vigtigt som et godt allround arbejdslys i lokalet.
 • Dybdeindstillingen afgør, hvor dybt du får slået sømmet/stiften i. Stiften skal kunne ligge under overfladen, være plan med den eller rage lidt op, så du lige kan hæfte noget og fjerne den igen med en tang.
 • Funktionsvælgeren bruges til at vælge, om sømpistolen skal skyde enkeltskud til præcisionsarbejde eller mange skud hurtigt efter hinanden. Det sidste er strømbesparende.
 • Aftrækkeren skal trykkes ind, samtidig med at du trykker spidsen af pistolen mod det, der skal sømmes, for at udløse skuddet.
 • Grebet skal være rart at holde om, give god balance i maskinen og være forsynet med skridsikker belægning. Afprøv, hvordan maskinen ligger i hånden, når du sømmer opad og ind, hvor pladsen er trang.
 • Batteri-indikatoren skal vise batteriets ladetilstand, samt om der er fejl på batteriet. Større maskiner har også en indikator for, hvor meget gas der er på tanken, men dem har vi ikke med i testen.
 • Bæltekrogen skal være solid og kunne sidde på begge sider af maskinen, så du kan bruge den, uanset om du er højre- eller venstrehåndet. Den er uundværlig, når du har brug for at slippe af med pistolen, men ikke er i nærheden af et arbejdsbord.

Relaterede artikler

 • Sådan bruger du multicutteren

  Sådan bruger du multicutteren

  01/2017 Multicutteren er en sand kunstner, der klarer masser af udfordringer. Se her, hvordan du bruger multicutteren til en række oplagte opgaver.

 • Det FARLIGSTE værktøj!

  Det FARLIGSTE værktøj!

  02/2017 Hvilket værktøj/redskab topper listen over gør det selv-ulykker - er det rundsaven, hammeren eller stigen? Få svaret her!

 • Dyrt eller billigt værktøj?

  Dyrt eller billigt værktøj?

  01/2017 Prisforskellen på en billig og en dyr udgave af det samme stykke værktøj kan være enorm. Og hvad vælger du så? Få svaret her, inden du går på indkøb.

 • Vi tester 8 slagboremaskiner

  Vi tester 8 slagboremaskiner

  01/2017 Slagboremaskiner med “gammeldags” ledning giver mest power for pengene og kan bruges til mange opgaver. Vi har testet 8 modeller.

 • Slyng sneen med batteri

  Slyng sneen med batteri

  01/2016 Træt af at skovle sne? Så udvid maskinparken med akku-sneslyngen fra Stiga. Den har kræfter som en benzindrevet, men larmer ikke!

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • TEST: Sømpistoler på batteri
 • TEST: Sømpistoler på batteri
 • TEST: Sømpistoler på batteri

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reparation af spillemaskiner

Hej, jeg søger lidt hjælp til at få repareret ...

Glas i drivhus

Hej Nogle der har en god ide til, hvordan man ...

Tegning af vugge.

Hej.Jeg skal være farfar, og vil gerne bygge ...

Skydelåger til indbygget skab passer ikke

Jeg er for nylig flyttet ind på et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os