Cookie- og privatlivspolitik


Sådan saver du i fliser

Med en spiralsav kan du nemt og hurtigt save bl.a. dine fliser til. Men den kan også skære i metal og træ. Maskinen kan både skære lige, skråt og i forskellige former. Fx er den perfekt til at skære ud til vandrør i flisen uden risiko for, at flisen revner.

Når du arbejder med maskinen, bør du altid anvende høreværn og sikkerhedsbriller, da maskinen snurrer med op til 30.000 omdrejninger. Først vil håndværkeren vise, hvordan maskinen med det specielle kopbor nemt skærer sig igennem almindelige badeværelsesfliser.

Maskinen lægges på bøjlen, så boret får en vinkel på 45 grader i forhold til hullet, der skal laves. Når boret har fået fat, rettes maskinen langsomt op og skærer hurtigt et hul i flisen. Borets høje sider, der er belagt med diamantspåner, kan også bruges til at slibe hullet helt rent.

Maskinen fås med forskellige forsatser, bits og bor, så man både kan bore huller og skære i flere forskellige materialer. Forsatsen udskiftes med en tilhørende fastnøgle. Med dette bor kan du skære fliserne i nøjagtig den form, du ønsker. Her skal der fx skæres et buet hjørne i flisen.

Når det er tegnet op, er det bare at holde boret på plads og forme flisen. Skær først en smule ud langs hele stregen. Derefter er det bare at følge stregen og skære igennem. Til slut kan det runde hjørne finpudses. Maskinen – som også kaldes en roterende stiksav – kan bruges til mange andre ting.

Den skærer uden besvær i træ og kan fx bruges til at lave mønstre og dekorationer med. Så har man lidt kunstneriske talenter og bor i nummer tre, er det ikke svært at lave sig et nummerskilt til huset.

Takket være sålen er det nemt at holde maskinen stabil og i samme dybde, mens den fræser. Maskinen kan selvfølgelig også skære i gips, fibercement, finerplader, og selv akryl klarer den nemt.

Dem, der har prøvet, ved, at akryl er et meget svært materiale at arbejde i, fordi det ofte flækker eller slår lange revner. Men det er ikke noget problem for savboret. Det glider uden problemer gennem den 6 mm tykke akrylplade, uden at der kommer så meget som en revne ud til siderne.

Denne model kører på 230 volt og koster ca. 1500 kr., men maskinen kan i dag også fås i en akkudgave, der koster lidt over 2000 kr.

Relaterede artikler

 • Undgå ubehagelige bore-uheld

  Undgå ubehagelige bore-uheld

  25/11 Få din egen multidetektor med Gør Det Selv, så du nemt og hurtigt kan finde rør og ledninger bag væggen - og undgå dem!

 • GUIDE: Vælg den rigtige multicutter

  GUIDE: Vælg den rigtige multicutter

  18/2016 Med det rigtige værktøj kan multicutteren skære, save, slibe, fræse og skrabe. Her hjælper vi dig med at finde en model, der passer til dine behov.

 • 5 fede værktøjer til spotpris!

  5 fede værktøjer til spotpris!

  18/2016 Gør livet sjovere, nemmere og mere interessant med de fem stykker uundværlige (og piv-billige) værktøjer, vi har fundet frem til dig.

 • Årets VILDESTE værktøj

  Årets VILDESTE værktøj

  18/2016 2016 har budt på meget, lækkert værktøj og indtil flere trends. I dette års værktøjskavalkade sætter vi fokus på 4 stærke tendenser, der er kommet for at blive.

 • Smart kuffert til skruer og bits

  Smart kuffert til skruer og bits

  18/2016 Nu kan du holde styr på dine skruer i gennemsigtige, slagfaste bokse. Og du kan tage skruerne med i en praktisk kuffert, hvor boksene ligger urokkeligt fast.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Gammel udendørs stikkontakt

Hej,Jeg har en gammel udendørs stikkontakt som ...

Fugt på belægningssten inddørs

Hej Jeg ville hører om der er nogen der har ...

Dampspære i skunk

Jeg har ikke mulig for at lave et egentlig ...

skruhul i trædør

Jeg har en terrassedør hvor håndtaget er ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Undgå ubehagelige bore-uheld

Få din egen multidetektor med Gør Det Selv, ...

QUIZ: Test din viden om isolering

Kan man få allergi af et velisoleret hus? ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Fyrer du (også) ulovligt i brændeovnen?

Ved du, hvad du må fyre med i din ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Halvér din varmeregning!

Regnestykket er simpelt: Du bruger el for 1 ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os