Cookie- og privatlivspolitik


Sådan saver du i fliser

Med en spiralsav kan du nemt og hurtigt save bl.a. dine fliser til. Men den kan også skære i metal og træ. Maskinen kan både skære lige, skråt og i forskellige former. Fx er den perfekt til at skære ud til vandrør i flisen uden risiko for, at flisen revner.

Når du arbejder med maskinen, bør du altid anvende høreværn og sikkerhedsbriller, da maskinen snurrer med op til 30.000 omdrejninger. Først vil håndværkeren vise, hvordan maskinen med det specielle kopbor nemt skærer sig igennem almindelige badeværelsesfliser.

Maskinen lægges på bøjlen, så boret får en vinkel på 45 grader i forhold til hullet, der skal laves. Når boret har fået fat, rettes maskinen langsomt op og skærer hurtigt et hul i flisen. Borets høje sider, der er belagt med diamantspåner, kan også bruges til at slibe hullet helt rent.

Maskinen fås med forskellige forsatser, bits og bor, så man både kan bore huller og skære i flere forskellige materialer. Forsatsen udskiftes med en tilhørende fastnøgle. Med dette bor kan du skære fliserne i nøjagtig den form, du ønsker. Her skal der fx skæres et buet hjørne i flisen.

Når det er tegnet op, er det bare at holde boret på plads og forme flisen. Skær først en smule ud langs hele stregen. Derefter er det bare at følge stregen og skære igennem. Til slut kan det runde hjørne finpudses. Maskinen – som også kaldes en roterende stiksav – kan bruges til mange andre ting.

Den skærer uden besvær i træ og kan fx bruges til at lave mønstre og dekorationer med. Så har man lidt kunstneriske talenter og bor i nummer tre, er det ikke svært at lave sig et nummerskilt til huset.

Takket være sålen er det nemt at holde maskinen stabil og i samme dybde, mens den fræser. Maskinen kan selvfølgelig også skære i gips, fibercement, finerplader, og selv akryl klarer den nemt.

Dem, der har prøvet, ved, at akryl er et meget svært materiale at arbejde i, fordi det ofte flækker eller slår lange revner. Men det er ikke noget problem for savboret. Det glider uden problemer gennem den 6 mm tykke akrylplade, uden at der kommer så meget som en revne ud til siderne.

Denne model kører på 230 volt og koster ca. 1500 kr., men maskinen kan i dag også fås i en akkudgave, der koster lidt over 2000 kr.

Relaterede artikler

 • Sådan bruger du multicutteren

  Sådan bruger du multicutteren

  01/2017 Multicutteren er en sand kunstner, der klarer masser af udfordringer. Se her, hvordan du bruger multicutteren til en række oplagte opgaver.

 • Det FARLIGSTE værktøj!

  Det FARLIGSTE værktøj!

  02/2017 Hvilket værktøj/redskab topper listen over gør det selv-ulykker - er det rundsaven, hammeren eller stigen? Få svaret her!

 • Dyrt eller billigt værktøj?

  Dyrt eller billigt værktøj?

  01/2017 Prisforskellen på en billig og en dyr udgave af det samme stykke værktøj kan være enorm. Og hvad vælger du så? Få svaret her, inden du går på indkøb.

 • Vi tester 8 slagboremaskiner

  Vi tester 8 slagboremaskiner

  01/2017 Slagboremaskiner med “gammeldags” ledning giver mest power for pengene og kan bruges til mange opgaver. Vi har testet 8 modeller.

 • Slyng sneen med batteri

  Slyng sneen med batteri

  01/2016 Træt af at skovle sne? Så udvid maskinparken med akku-sneslyngen fra Stiga. Den har kræfter som en benzindrevet, men larmer ikke!

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reparation af spillemaskiner

Hej, jeg søger lidt hjælp til at få repareret ...

Glas i drivhus

Hej Nogle der har en god ide til, hvordan man ...

Tegning af vugge.

Hej.Jeg skal være farfar, og vil gerne bygge ...

Skydelåger til indbygget skab passer ikke

Jeg er for nylig flyttet ind på et ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Undgå ubehagelige bore-uheld

Få din egen multidetektor med Gør Det Selv, ...

QUIZ: Test din viden om isolering

Kan man få allergi af et velisoleret hus? ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Fyrer du (også) ulovligt i brændeovnen?

Ved du, hvad du må fyre med i din ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Halvér din varmeregning!

Regnestykket er simpelt: Du bruger el for 1 ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os