Cookie- og privatlivspolitik


Lav et dørtrin

På dette betongulv vil mureren lægge et nyt dørtrin i granit mellem de to rum.


Trinet skal ligge oven på det eksisterende, så mureren starter med vha. sin murhammer at slå løs puds og ujævnheder af betonen, det gør, at klæben kan få ordentligt fat.

Trinet skal gå inde under panelerne i begge sider, så her er det nødvendigt at skære lidt af. Da trinet tilfældigvis har samme tykkelse som vaterpasset, bruger mureren det til at strege op efter. Mureren bruger en klods til at støtte fukssvansen med.

Brug aldrig selve granittrinet, da det kan blive slemt ridset af savklingen. Nu skal der måles ud til trinet. Afstanden i døren er 72,8 cm, så der måles 72,5 cm ud på granitpladen. Så er der stadig et par mm’s tolerance.

Mureren er omhyggelig med at strege op og bruger en bænkvinkel for at være sikker på, at snittet ligger vinkelret på trinet. Bredden af trinet er 11 cm i begge sider, så mureren afsætter 11 cm i begge ender af granitpladen. Mellem de to mærker laves der en lang ridse vha. et vaterpas.

Nu skal granitten skæres til med en vådskærer. Husk at tilføre vådskæreren rigeligt med vand hele tiden, så diamantklingen smøres og køles under skæringen. Når trinet er skåret til, brækker mureren kanten med en vinkelsliber.

Det fjerner den skarpe kant og får den til at ligne den side, som der ikke er blevet skåret i. Bagefter stryges kanten af med en fin karborundumslibesten.Når flisen er tilpasset, skal den limes fast. Når der er forvandet, påfører mureren klæb i bunden af døren og kæmmer den op med en tandspartel.

Mureren påfører også klæb på bagsiden af trinet.Trinet lægges ned i klæben og justeres omhyggeligt på plads. Den klæb, der presses ud, fjerner mureren med sin reparationsske. Mureren banker nu trinet på plads med en gummihammer.

Med en fugeske sørger mureren for, at klæben lukker tæt under trinet, når han er sikker på, at der er helt tæt, slutter han af med at stryge trinet og dets sider over med vand. I overgangen mellem trinet og panelet ude i siderne fuger mureren med en bygge- og sanitetsfugemasse, så der bliver helt lukket.

For at få en helt skarp fuge bruger mureren en plasticskraber til at køre hen over fugerne, men du kan også bruge en våd finger. Trinet er nu færdigt, og efter et døgns tid kan trinet holde til, at du træder på det.

Relaterede artikler

 • VIDEO: Sådan monterer du et dørtrin

  VIDEO: Sådan monterer du et dørtrin

  09/06 Det er let at montere et dørtrin og samtidig få et flot resultat, der passer til døren. Vi har bedt vores håndværker om at vise dig, hvordan du gør.

 • Fjern sporene efter det gamle dørtrin

  Fjern sporene efter det gamle dørtrin

  12/2014 Hvis du river en væg ned eller fjerner et dørtrin, får du typisk en revne mellem to gulve, som ikke er særlig køn. Her kan du se, hvordan du laver en elegant overgang mellem gulvene ved at sætte et tværgående bræt i.

  Sværhedsgrad 3/4
 • VIDEO: Løs fejeliste

  VIDEO: Løs fejeliste

  04/2014 Hvis den lille fejeliste ved dørtrinnet går løs eller flækker, må du klodse dørtrinnet bedre op. Få en guide til hvordan du gør trin-for-trin i videoen her.

  Sværhedsgrad 1/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os