Cookie- og privatlivspolitik


Fiks det løse dørhåndtag

Det er møgirriterende, når rosetten og dørhåndtaget sidder løst. Og når rosetten ikke længere kan skrues fast, fordi det bagvedliggende træ er blevet helt porøst af de mange forsøg på reparationer, har du her en smart løsning.

Løst dørhåndtagRosetten til håndtaget har været skruet fast så mange gange samme sted, at træet er så porøst, at skruerne ikke længere kan sidde fast.

Der er ingen grund til dagligt at blive irriteret over, at dørhåndtaget og rosetten sidder løst på den gamle dør. Det tager nemlig kun en times tid at reparere det, når du bruger en hurtigttørrende filler, så det er bare om at få det gjort.

Flere forskellige producenter laver en hurtigttørrende filler, og det kan fås i ethvert byggemarked. Typisk består filleren af en tokomponentmasse, som først begynder at størkne, når den blandes. Den tørrer lynhurtigt, så du skal ikke vente alt for lang tid med at komme videre i processen.

Til gengæld efterlader filleren en ny, stærk flade, som rosettens skruer kan fastgøres i. Det er effektivt, men den korte tørretid betyder også, at du skal arbejde ret hurtigt, når først du har blandet den tokomponente masse.

Her bruger vi den tokomponente filler Fill & Fix fra Fischer. En tube koster ca. 150 kroner.

Derfor er det gået galt

 • Træet bliver ødelagt. Hvis skruerne placeres det samme sted igen og igen, kan de til sidst ikke sidde ordentligt fast, fordi træet bliver ødelagt af de mange huller på det samme sted.
 • Håndtaget belastes. Når rosetten sidder løst, kommer der mere belastning på selve håndtaget. Rosetten er med til at støtte håndtaget, så det sidder rigtigt, og risikoen for, at det går i stykker, mindskes.Værktøj til dørhåndtag

SÅDAN GØR DU
Reparere dørhåndtag 1. Rengør området, som skal fyldes med filleren. Det er vigtigt, at al løs maling, splinter og støv fjernes, så du har et rent underlag. Det sikrer en god vedhæftning. En hobbykniv er velegnet til opgaven.
Afmontér låsekasse fra dør 2. Afmontér låsekassen, så den ikke bliver klæbet sammen med filleren, der skal erstatte det ødelagte træ.
Fyld dør med filler 3. Fyld hullet i døren med filleren. Montér først blanderøret på tuben, så de to komponenter flyder sammen. Hold et stykke kraftigt papir på bagsiden af hullet, så du ikke får fyldt filler ind bagved, hvor låsekassen skal sidde. Du skal arbejde hurtigt, da filleren ellers tørrer i blanderøret, og så er du nødt til at tage et nyt.
Lad filleren tørre på dørhåndtag 4. Lad filleren tørre lidt,
når du har fyldt hullet. Massen skal være helt fast, inden du foretager dig noget. Det tager kun et par minutter.
Skær overskydende filler af dør 5. Skær den overskydende filler af, så du får en flade, der er plan med døren. Gør det forsigtigt i småbidder, så du ikke risikerer, at massen flækker. Her bruger vi et stemmejern, men en multicutter kan også bruges.
Montér dørhåndtaget igen 6. Montér håndtaget igen. Sæt først låsekassen i igen, og bor for til skruerne til rosetten med et lille bor, inden du skruer den fast.


Relaterede artikler

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  23/08 VIDEO: I gamle dage var det meget almindeligt med en dørspion, så man kunne se, hvem det var, der gerne ville ind. Nu om dage er ingen døre udstyret med en dørspion fra fabrikkens side, så ønsker man sig en sådan, må man selv ...

 • VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  23/08 Har du styr på, hvordan du måler op til vinduer og døre? Hvis du IKKE kender disse 3 mål, kan det gå grueligt galt. Vores fagmand viser dig, hvordan du gør.

 • Undgå indbrud med envejsskruer

  Undgå indbrud med envejsskruer

  23/08 VIDEO: Mange indbrud sker ved, at tyven som her piller glaslisterne af vinduerne, tager glasset ud og stikker armen ind og åbner døren med det indvendige håndtag. Eller – hvis der er tale om større vinduer – simpelthen fjerner ...

 • Elektronisk kodelås til terrassedøren

  Elektronisk kodelås til terrassedøren

  23/08 VIDEO: Det første, en tyv kontrollerer, er, om han kan komme ud af huset med tyvekosterne. Det kan han ad denne terrassedør, der blot har et standard vridehåndtag. Derfor skal håndtaget skiftes ud med et specialhåndtag med ...

 • TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  23/08 VIDEO: Åbne kældervinduer kan være ganske fristende for indbrudstyve. Det problem kan man klare med en sikkerhedshaspe, der gør det muligt at have vinduet åbent, uden at tyve kan komme ind.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os