Cookie- og privatlivspolitik


Monter indfatning omkring døren

Til en nymonteret dør hører nye indfatninger. Problemet her er, at karmen er smallere, end væggen er tyk. Derfor skal der laves en såkaldt tilsætning, der kan støtte indfatningerne.

Tilsætningen er en høvlet fyrretræsliste, der har et mål, så den kan holde niveau med væggen. I dette tilfælde skal vi bruge en liste på 36 mm. Det er en god idé at måle op flere steder rundt langs karmen, så du er sikker på, at afstanden er den samme hele vejen rundt. Når der er målt op, skal den første liste monteres øverst. Det betyder ikke noget, at der er lidt luft foroven, Det bliver skjult, når indfatningerne monteres.

Tilsætningerne limes og sømmes på, så de holder kant med karmenes ydersider. Her bruger vi en trykluftpistol, men du kan lige såvel benytte en almindelig hammer og små dykkersøm. Når tilsætningerne er monteret, skal der måles ud til indfatningerne.

Her er det vigtigt at markere, hvor indfatningerne skal sidde, inden man skærer dem til. For at få en pæn overgang skal indfatningerne nemlig ikke gå helt ud over tilsætningerne. Her har vi valgt, at 5 mm af tilsætningerne skal kunne ses, når indfatningerne er monteret. Det giver en pæn effekt. Nu kan håndværkeren måle op, hvor lange indfatningerne skal være, og skære den første til i 45 graders smig.

Den monteres nu, så den holder de 5 mm’s afstand til tilsætningens yderkant. Det er nok at fastgøre indfatningen tre steder. Den øverste indfatning måles op fra bunden af den lodrette indfatning og over til markeringer på 5 mm på tilsætningen i den anden side. Skæres panelet til på en kap-geringssav, bliver resultatet helt præcist og virkelig flot. I samme omgang skæres den højre indfatning til. Ved at tilpasse dem samtidig er der lidt justeringsmuligheder, så samlingen bliver så tæt som muligt.

Der skal smøres lidt trælim på panelerne og enderne, inden de monteres med små stifter eller dykkersøm. Det er vigtigt at lægge en god stribe lim i endesamlingen, inden de to paneler skubbes sammen. Skyd sømmene i inderst på indfatningerne. Bemærk, at der også skydes et søm gennem begge indfatninger. På den måde bliver smigen helt tæt.

Nu er dørens indfatninger er på plads, og ønsker man ikke at se den brune tilsætning, er det bare om at komme i gang med den hvide maling.

Relaterede artikler

 • Fiks det løse dørhåndtag

  Fiks det løse dørhåndtag

  11/2017 Det er møgirriterende, når dørhåndtaget sidder løst. Men med denne smarte løsning kan du fikse håndtaget i løbet af ingen tid.

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  11/2017 VIDEO: I gamle dage var det meget almindeligt med en dørspion, så man kunne se, hvem det var, der gerne ville ind. Nu om dage er ingen døre udstyret med en dørspion fra fabrikkens side, så ønsker man sig en sådan, må man selv ...

 • VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  11/2017 Har du styr på, hvordan du måler op til vinduer og døre? Hvis du IKKE kender disse 3 mål, kan det gå grueligt galt. Vores fagmand viser dig, hvordan du gør.

 • Undgå indbrud med envejsskruer

  Undgå indbrud med envejsskruer

  11/2017 VIDEO: Mange indbrud sker ved, at tyven som her piller glaslisterne af vinduerne, tager glasset ud og stikker armen ind og åbner døren med det indvendige håndtag. Eller – hvis der er tale om større vinduer – simpelthen fjerner ...

 • Elektronisk kodelås til terrassedøren

  Elektronisk kodelås til terrassedøren

  11/2017 VIDEO: Det første, en tyv kontrollerer, er, om han kan komme ud af huset med tyvekosterne. Det kan han ad denne terrassedør, der blot har et standard vridehåndtag. Derfor skal håndtaget skiftes ud med et specialhåndtag med ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Granitskærver i haven som bålplads

Hej GDS Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har ...

Inddækning, terrassetag mod sternbræt/tagrende

Jeg har bygget en overdækning til terrassen, ...

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os