Cookie- og privatlivspolitik


Ret døren op

Med tiden vil de fleste døre begynde at hænge og få sværere og sværere ved at åbne og lukke. Tømreren vil vise, hvordan man retter en dør op.

Tømreren måler, hvor stort problemet er. Her er der 8 mm luft i den ene side, mens der i den anden side kun er 4 mm. Døren hænger altså en smule i højre side. I mange tilfælde skyldes skævheden løse hængsler, så tømreren starter altid med at stramme skruerne i hængslet.

Hvis der som her sidder lidt maling i kærven, kan det nemt fjernes ved hjælp af skruetrækkeren. Nu strammes skruen med en stor skruetrækker. Når det ikke er muligt at stramme skruen yderligere, har tømreren her et lille fif.

Med den ene hånd drejer tømreren, samtidig med at han slår på skruetrækkeren med en hammer. Dette gør, at man kan dreje skruen en ekstra halv omgang.

De resterende skruer strammes på samme måde. Så skal skruerne på selve døren strammes. Her kan vi se, at der stadig er 4 mm i den ene side og 6 mm i den anden side. Selv om døren er blevet rettet lidt op, mangler der altså stadig noget, før den er helt lige.

For at rette døren helt op det sidste stykke bruger vi her en hængselretter. Hængselretteren sættes ned over den øverste del af hængslet, og tømreren presser nu jernet ind mod døren.

Derefter vendes retteren og sættes på den nederste del. Her hiver tømreren i stedet for at presse. På ny tjekker tømreren afstanden mellem døren og karmen, og nu er der 4 mm i begge sider, nu kan døren nemt åbne og lukke uden at støde mod karmen.

Relaterede artikler

 • Fiks det løse dørhåndtag

  Fiks det løse dørhåndtag

  11/2017 Det er møgirriterende, når dørhåndtaget sidder løst. Men med denne smarte løsning kan du fikse håndtaget i løbet af ingen tid.

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  11/2017 VIDEO: I gamle dage var det meget almindeligt med en dørspion, så man kunne se, hvem det var, der gerne ville ind. Nu om dage er ingen døre udstyret med en dørspion fra fabrikkens side, så ønsker man sig en sådan, må man selv ...

 • VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  11/2017 Har du styr på, hvordan du måler op til vinduer og døre? Hvis du IKKE kender disse 3 mål, kan det gå grueligt galt. Vores fagmand viser dig, hvordan du gør.

 • Undgå indbrud med envejsskruer

  Undgå indbrud med envejsskruer

  11/2017 VIDEO: Mange indbrud sker ved, at tyven som her piller glaslisterne af vinduerne, tager glasset ud og stikker armen ind og åbner døren med det indvendige håndtag. Eller – hvis der er tale om større vinduer – simpelthen fjerner ...

 • Elektronisk kodelås til terrassedøren

  Elektronisk kodelås til terrassedøren

  11/2017 VIDEO: Det første, en tyv kontrollerer, er, om han kan komme ud af huset med tyvekosterne. Det kan han ad denne terrassedør, der blot har et standard vridehåndtag. Derfor skal håndtaget skiftes ud med et specialhåndtag med ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os