Cookie- og privatlivspolitik


Elektronisk kodelås til terrassedøren

Det første, en tyv kontrollerer, er, om han kan komme ud af huset med tyvekosterne. Det kan han ad denne terrassedør, der blot har et standard vridehåndtag. Derfor skal håndtaget skiftes ud med et specialhåndtag med lås, der kun kan åbnes med en kode.

Vi starter med at afmontere det gamle håndtag. Det gøres helt enkelt ved at skrue de to skruer ud og trække håndtaget af. Sæt det nye håndtag i, og kontroller, om palen i håndtaget passer i længden. Det gør den ikke her.

Palen er en centimeter for lang, og den skal kortes af, før håndtaget kan monteres. Fagmanden markerer direkte på palen, hvor den skal kortes af. Gør palen godt fast i en skruetvinge, og sav det overskydende stykke af med en nedstryger. Nu passer længden på palen, men håndtaget kan ikke komme helt ind på grund af kraven omkring palen.

Derfor udvider håndværkeren hullet i døren en smule, og nu kan det nye håndtag monteres. Men i første omgang skal det kun monteres med almindelige skruer, der kan skrues ud igen. Inden den endelige montering er det nemlig vigtigt at prøve, om lås og håndtag sidder helt perfekt og døren kan åbnes og lukkes uden problemer.

Det hele virker perfekt, så derfor skruer håndværkeren skruerne ud igen. Håndtaget skal nu monteres permanent med de 3 medfølgende envejsskruer. Den specielle kærv på disse skruer gør, at skruen kun kan skrues i – aldrig op. Så det er ikke muligt for en eventuel tyv at skrue håndtaget af, og det er heller ikke muligt bare at låse den elektroniske lås op uden at kende koden.

Relaterede artikler

 • Fiks det løse dørhåndtag

  Fiks det løse dørhåndtag

  11/2017 Det er møgirriterende, når dørhåndtaget sidder løst. Men med denne smarte løsning kan du fikse håndtaget i løbet af ingen tid.

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  11/2017 VIDEO: I gamle dage var det meget almindeligt med en dørspion, så man kunne se, hvem det var, der gerne ville ind. Nu om dage er ingen døre udstyret med en dørspion fra fabrikkens side, så ønsker man sig en sådan, må man selv ...

 • VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  VIDEO: De 3 gængse mål, du skal kende!

  11/2017 Har du styr på, hvordan du måler op til vinduer og døre? Hvis du IKKE kender disse 3 mål, kan det gå grueligt galt. Vores fagmand viser dig, hvordan du gør.

 • Undgå indbrud med envejsskruer

  Undgå indbrud med envejsskruer

  11/2017 VIDEO: Mange indbrud sker ved, at tyven som her piller glaslisterne af vinduerne, tager glasset ud og stikker armen ind og åbner døren med det indvendige håndtag. Eller – hvis der er tale om større vinduer – simpelthen fjerner ...

 • TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  11/2017 VIDEO: Åbne kældervinduer kan være ganske fristende for indbrudstyve. Det problem kan man klare med en sikkerhedshaspe, der gør det muligt at have vinduet åbent, uden at tyve kan komme ind.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os