Cookie- og privatlivspolitik


Elektronisk kodelås til terrassedøren

Det første, en tyv kontrollerer, er, om han kan komme ud af huset med tyvekosterne. Det kan han ad denne terrassedør, der blot har et standard vridehåndtag. Derfor skal håndtaget skiftes ud med et specialhåndtag med lås, der kun kan åbnes med en kode.

Vi starter med at afmontere det gamle håndtag. Det gøres helt enkelt ved at skrue de to skruer ud og trække håndtaget af. Sæt det nye håndtag i, og kontroller, om palen i håndtaget passer i længden. Det gør den ikke her.

Palen er en centimeter for lang, og den skal kortes af, før håndtaget kan monteres. Fagmanden markerer direkte på palen, hvor den skal kortes af. Gør palen godt fast i en skruetvinge, og sav det overskydende stykke af med en nedstryger. Nu passer længden på palen, men håndtaget kan ikke komme helt ind på grund af kraven omkring palen.

Derfor udvider håndværkeren hullet i døren en smule, og nu kan det nye håndtag monteres. Men i første omgang skal det kun monteres med almindelige skruer, der kan skrues ud igen. Inden den endelige montering er det nemlig vigtigt at prøve, om lås og håndtag sidder helt perfekt og døren kan åbnes og lukkes uden problemer.

Det hele virker perfekt, så derfor skruer håndværkeren skruerne ud igen. Håndtaget skal nu monteres permanent med de 3 medfølgende envejsskruer. Den specielle kærv på disse skruer gør, at skruen kun kan skrues i – aldrig op. Så det er ikke muligt for en eventuel tyv at skrue håndtaget af, og det er heller ikke muligt bare at låse den elektroniske lås op uden at kende koden.

Relaterede artikler

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  23/08 VIDEO: I gamle dage var det meget almindeligt med en dørspion, så man kunne se, hvem det var, der gerne ville ind. Nu om dage er ingen døre udstyret med en dørspion fra fabrikkens side, så ønsker man sig en sådan, må man selv ...

 • Mål korrekt op til nye døre og vinduer

  Mål korrekt op til nye døre og vinduer

  23/08 VIDEO: Før du bestiller en ny dør eller et nyt vindue, er det vigtigt, at du måler rigtigt op og bruger de samme betegnelser som leverandøren. Ellers er risikoen for, at døren eller vinduet ikke passer, ganske stor. Har du ...

 • Undgå indbrud med envejsskruer

  Undgå indbrud med envejsskruer

  23/08 VIDEO: Mange indbrud sker ved, at tyven som her piller glaslisterne af vinduerne, tager glasset ud og stikker armen ind og åbner døren med det indvendige håndtag. Eller – hvis der er tale om større vinduer – simpelthen fjerner ...

 • TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  TYVERISIKRING: Undgå indbrud med en sikkerhedshaspe

  23/08 VIDEO: Åbne kældervinduer kan være ganske fristende for indbrudstyve. Det problem kan man klare med en sikkerhedshaspe, der gør det muligt at have vinduet åbent, uden at tyve kan komme ind.

 • Monter indfatning omkring døren

  Monter indfatning omkring døren

  23/08 VIDEO: Til en nymonteret dør hører nye indfatninger. Problemet her er, at karmen er smallere, end væggen er tyk. Derfor skal der laves en såkaldt tilsætning, der kan støtte indfatningerne.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Efterisolering af tagremmen med 100mm flamingo.

Hejsa. Jeg har købt et fuldmuret hus fra ...

Pejsecenter

Når det er tid til, at der skal købes ny pejs, ...

Klinker på trægulv og flydespartel

Hej allesammen, jeg er ret ny indenfor ...

fodlister

hej...jeg skal til at sætte fodlister opog ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os