Cookie- og privatlivspolitik


En nøgle til hele huset

Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det får ofte indbrudstyve til at opgive, fordi de så ikke kan få tyvekosterne ud af døren.

Det er ikke svært at skifte en lås. Start med at skrue først de to skruer af på den indvendige side af døren, så kan vrideren fjernes. Vrid derefter beslaget af på forsiden af døren, inden du igen skal arbejde på indersiden af døren. Nu skal du fjerne selve låsecylinderen, som dog også er meget let at afmontere. Du skal bare løsne de to skruer, og så er cylinderen lige til at skubbe ud.

Start med at sætte den nye cylinder på plads fra ydersiden af døren. Herefter placeres den indvendige cylinder. De to cylindre fastgøres til hinanden med to tilhørende skruer. Inden du går videre med arbejdet, er det en god idé lige at kontrollere, at låsen virker. Der skal også et dækbeslag på, og her er det nødvendigt at måle, hvor meget cylinderen går ud over dørpladen.

Her er det 1,6 cm, og derfor skal man selvfølgelig anvende et dækbeslag, der passer til de 1,6 cm. Når beslaget er monteret både inde og ude med de to skruer, er låsen færdigmonteret og klar til brug. Hele operationen har højst taget 30 minutter. For ikke at have alt for mange forskellige nøgler skifter vi også låsen i postkassen, så den kan åbnes med samme nøgle som hoveddøren.

Den gamle låsecylinder i postkassen afmonteres nemt med en papegøjetang og lidt fingerkræfter. For at skille den helt ad skal den lille låsepal trykkes ned, og den store møtrik drejes af. Nu er låsen lige til at tage ud. På den nye lås skal den lille pal også holdes inde, men den yderste møtrik skrues af.

Så kan låsen placeres i postkasselågen og fastgøres med møtrikken. Brug en papegøjetang til at gøre låsecylinderen helt fast. Låsepalen sættes på, og låsen er klar til brug. Og da vi nu er i gang, kan vi lige så godt sætte en ny hængelås i døren ind til skuret. Også den bruger samme nøgle som hoveddøren og postkassen. Og således kunne man selvfølgelig udvide med at skifte låse i hele huset, så man kun har en nøgle til det hele.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

 • REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  23/08 VIDEO: Dette gamle vindue skal restaureres, alle vinduesglas skal ud, og det gamle kit fjernes. Selv om kitten er gammel og gået af flere steder, så sidder den godt fast andre steder.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os