Cookie- og privatlivspolitik


Indvendig tilpasning

For at få plads til vinduet skal der fjernes et stykke af den indvendige skråvæg. I venstre side kan fagmanden blot flugte med vinduesrammen og afsætte et mærke i bunden og toppen.


I højre side måles der fra vinduesrammen hen til vaterpassets kant. Dette mål overføres herefter til skråvæggen.Ved hjælp af et vaterpas slås der en helt lige streg mellem de to punkter i top og bund.

Inden alle punkterne forbindes, kontrollerer fagmanden, at det indvendige rammemål passer til opstregningen i både top og bund. Det gør det, så nu streges der først op i bunden, hvor langt nede vinduet kommer til at sidde. I toppen måles der først udvendigt fra rammekant til vinduets hul.

Det mål overføres så til skråvæggen. Fagmanden skærer nu med en stiksav langs hele opstregningen. Her bør du huske høreværn og maske. Brædder og isolering fjernes, i takt med at de bliver skåret af.

Den indvendige vinduesåbning passer nu til rammen, så vinduet løftes på plads. Vinduet monteres på hovedet, så vippebeslaget i bunden og i siden passer til rammens beslag.

Det gøres i begge sider. Nu vendes vinduet en halv omgang, så det sidder rigtigt. Fagmanden kontrollerer, at det åbner og lukker uden besvær. Det gør det, så nu kan vi lave den udvendige inddækning.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os