Cookie- og privatlivspolitik


Tilpas tagstenene

For at have plads at arbejde på blev der pillet for mange tagsten af. De skal nu lægges tilbage på taget. Fagmanden måler afstanden fra teglen hen til vandnæsen på inddækningen i begge sider.


Inddækningen i bunden bankes forsigtigt på plads, så inddækningen følger teglens bølger. Der lægges nu en tegl op, så den ligger korrekt i forhold til de øvrige tegl. Herefter måler fagmanden igen afstanden til inderkanten af inddækningen.

På teglstenen streger han op, hvor bred en strimmel der skal skæres, for at taget støder op til den inderste inddækning.Tagstenen skæres til nede på jorden med en vinkelsliber. Husk sikkerhedsbriller til arbejdet.

Tilbage på taget lægges den smalle sten op, og der kontrolleres, at stenen ligger mellem 3 og 6 cm fra den inderste kant af den rende, hvor vandet skal løbe. Det gør den, så nu skæres de andre sten til og lægges op på tilsvarende vis.

På samme måde tilpasses stenene i den anden side af vinduet. I toppen sættes der en fleksibel liste, som den øverste række tegl kan hvile på. Der måles ud, hvor lange stenene skal være, inden de skæres til med en vinkelsliber.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Test af vinkelslibere

Når stenene lægges på plads, sørger listen for, at stenene kommer op over inddækningen. Der bør i øvrigt være mellem 6 og 15 cm fra underkant af teglen til vinduet.

Når fagmanden har sikret sig, at alle udskæringer passer, børstes der rent. Nu fjernes den inderste række sten, og der lægges en stribe bygningsfuge til at holde stenene på plads.

Tagarbejdet er nu færdigt, og konstruktionen er helt tæt. Vinduet kan sættes i for sidste gang, og det udvendige arbejde er færdigt. Inden du forlader taget helt, bør du lige rense tagrenderne for puds og snavs, så de ikke løber over ved næste regnskyl.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os