Cookie- og privatlivspolitik


Ovenlys: Lav hul i taget og få et lyst og lækkert værelse

Med et ovenlysvindue placeret i taget får du dobbelt så meget lys ind som med et traditionelt facadevindue. Blandt andet derfor er ovenlys en af de største forvandlinger, du kan bygge. Du kan selv montere det, og nu kan du også udstyre det med et smart ventilationsanlæg og masser af elektronik.

Ovenlysvinduer

Billederne taler for sig selv: Den mørkeste krog på førstesalen kan blive til det lækreste, lyseste værelse i huset, det skumle badeværelse kan blive fuldt oplyst og synes større, og det dunkle køkken kan blive en flot oplyst arbejdsplads.

Hvis du har mulighed for det, kan du ovenikøbet placere ovenlys i begge tagflader og få lys ind fra flere sider. Så er forvandlingen total.

Meget mere end lys

Lys er naturligvis det vigtigste argument for at sætte et vindue i taget. Men mens ovenlysvinduet for blot få år siden alene var noget, der kunne klappe op og i, kan du i dag bruge det til meget, meget mere. Med det seneste ventilationsanlæg fra Velux kan du, helt uden varmetab, ventilere et rum på op til 50 kvm. Systemet “Smart Ventilation” fungerer fuldkommen som et Genvex-anlæg.

Og så er tiden, hvor du selv skulle åbne og lukke vinduerne, for længst løbet fra ovenlyset. For nogle år siden kom der automatisk åbning og lukning via fjernbetjening, og nu træder ovenlysvinduerne ind i en helt ny æra: sensorernes. Trådløse sensorer sørger for at lufte ud, når der er behov for det, og lukker igen, når indeklimaet er i top. Du behøver ikke løfte en finger.

I det store ovenlystema, som du kan hente her på siden, kan du læse meget mere om:

Tagtyper: Lys til alle tagtyper

Du kan få lys igennem taget, næsten uanset hvilken tagkonstruktion du har. Men der er flere måder at løse opgaven på. Først og fremmest skal du forholde dig til tagets spær.

Ventilationsanlæg: Frisk luft helt uden varmetab

Hvis du drømmer om et bedre indeklima, men får mareridt ved tanken om at skulle købe og installere et stort ventilatiionsanlæg, ligger løsningen måske i dine ovenlysvinduer. Velux har fundet på en løsning, der bruger ovenlysvinduer til ventilation, helt uden varmetab. Med en lille tilføjelse til dit eksisterende vindue kan du ventilere op til 50 kvm bolig uden at åbne et vindue.

Det intelligente vindue: Nu kan vinduet det hele selv
Ovenlys handler ikke længere kun om lys. Nu skal det, ifølge Velux, også handle om frisk luft. Så Velux’ nyeste vinduessystem lufter selv ud, når der er behov for det. Så slipper du for at huske på det.

Montering: Sæt selv vinduet i og få masser af lys
Et ovenlysvindue giver dig meget mere lys end et lodret vindue i facaden. Og selvom det kan virke skræmmende at save hul i taget, er det ikke så farligt.

Relaterede artikler

 • STORT TEMA: Mere lys med ovenlys

  STORT TEMA: Mere lys med ovenlys

  14/2017 Drømmer du om mere lys i hjemmet? Så er ovenlysvinduer den helt rette løsning. Læs alt, hvad du skal vide i vores store 16 siders tema.

 • OVENLYS – det skal du vide!

  OVENLYS – det skal du vide!

  14/2017 Et ovenlysvindue er meget mere end et hul i taget. Det kan skaffe lys i mørke hjørner, det kan sikre frisk luft, og det kan vække dig nænsomt om morgenen.

 • OVENLYS: Få lyset HELT ind i huset

  OVENLYS: Få lyset HELT ind i huset

  17/2016 Hvordan vælger jeg det rigtige vindue? Hvordan finder jeg den rigtige placering? Og hvad med lysningen? Få svar på alle dine spørgsmål om ovenlys!

 • Tagvindue - så NEMT er det!

  Tagvindue - så NEMT er det!

  17/2016 Det moderne tagvindue er så godt tænkt igennem i alle detaljer, at du trygt kan påtage dig opgaven med at sætte det ind i taget. Vi viser hvordan!

  Sværhedsgrad 3/4
 • Skærm af for lyset

  Skærm af for lyset

  17/2016 VIDEO: Til ovenlys findes en masse tilbehør, fx persienner, insektnet, markiser, rulleskodder og forskellige gardintyper.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os