Cookie- og privatlivspolitik


Ovenlys - få lyset HELT
ind i huset

Der er fantastiske muligheder i det lys og den luft, du får med et ovenlysvindue. Det kaster dagslyset ind i de mørkeste dele af huset, får rummene til at virke større – og trækker effektivt frisk luft gennem hele huset.


Når tagvinduet kan drejes over sin midterakse, er det nemt at pudse på ydersiden. Drejes det foroven, er det lettere at stå og se ud af, og du kan få endnu mere lys ind gennem det.

Det moderne tagvindue giver dit hus dagslys, frisk luft og energi i mængder, du før kun kunne drømme om. Ovenlysvinduet kan hente strålende dagslys ind i stuens mørkeste hjørne, forvandle den dunkle tagetage til husets lyseste rum og sørge for fuldautomatisk udskiftning af luften i huset. Og du behøver ikke frygte, at taget i vinduet får din varmeregning til at gå amok.

Det moderne ovenlysvindue styrer så præcist, hvordan lys, luft, varme og kulde bevæger sig ind og ud gennem det, at det kan hente mere energi ind i huset, end det slipper ud. Fra at være en belastning for varmeregnskabet er det blevet et tilskud.

Download hele artiklen og læs vores store guide til, hvordan du får optimalt udbytte af dit ovenlys.


Selv om gardinerne er helt integrerede i vinduerne og kører i elegante spor og lukkede kassetter, klikker du dem selv lynhurtigt og nemt fast på rammen.

Lyset kan forvandle dit hus

For at det største udbytte af et nyt tagvindue skal du bruge god tid på kataloget fra producenten. Selv om ovenlysvinduerne er bygget over nogle få modeller, der bare laves i mange størrelser, kan du tilpasse dem i det uendelige.

Indvendige og udvendige gardiner af alle typer, fjernstyrede motorer, smarte chips, sensorer og solpaneler tilføjes alt efter, hvor højt vinduet skal placeres, hvilket rum det skal sidde i, hvilket verdenshjørne det vil vende ud mod, hvilken klima huset ligger i og meget andet.

SE OGSÅ: Så nemt monterer du et tagvindue


Med fjernbetjening kan du styre vinduerne højt oppe – men de kan også selv reagere på sol og regn og temperatur efter mønstre, du har programmeret.

Brug huset på nye måder

Og så skal du jo også overveje, hvor du får mest glæde af ovenlyset. Det er en udfordring. For når du kan kaste dagslys ned i huset, hvor der før var mørkt, kan du bruge huset på nye måder og ender måske med at flytte rundt på møblerne, bytte om på soveværelse og børneværelse eller vende køkkenet om.

Ofte vil du få langt mere ud af dit hus, end nogen turde tro, da det blev bygget. Ikke bare fordi du får mere lys, men fordi du forbedrer hele indeklimaet med frisk luft og energi.

Relaterede artikler

 • OVENLYS – det skal du vide!

  OVENLYS – det skal du vide!

  31/10 Et ovenlysvindue er meget mere end et hul i taget. Det kan skaffe lys i mørke hjørner, det kan sikre frisk luft, og det kan vække dig nænsomt om morgenen.

 • Tagvindue - så NEMT er det!

  Tagvindue - så NEMT er det!

  17/2016 Det moderne tagvindue er så godt tænkt igennem i alle detaljer, at du trygt kan påtage dig opgaven med at sætte det ind i taget. Vi viser hvordan!

  Sværhedsgrad 3/4
 • Skærm af for lyset

  Skærm af for lyset

  17/2016 VIDEO: Til ovenlys findes en masse tilbehør, fx persienner, insektnet, markiser, rulleskodder og forskellige gardintyper.

 • OVENLYSVINDUE: Isoler omkring tagvinduet

  OVENLYSVINDUE: Isoler omkring tagvinduet

  17/2016 VIDEO: Den indvendige lysning har, ud over at være den afsluttende del af vinduesmonteringen, den funktion at reflektere lyset, der kommer udefra. Det er muligt at købe færdige lysninger, men her viser vi, hvordan du selv ...

 • OVENLYSVINDUE: Lav en inddækning til ovenlysvinduet

  OVENLYSVINDUE: Lav en inddækning til ovenlysvinduet

  17/2016 VIDEO: På tagsiden af rammen skal der laves en inddækning, så regn og sne ikke kan komme ind under taget. Til vinduet følger et inddækningssæt, som fagmanden her vil montere.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Tagvinduer: Få lyset HELT ind i huset
 • Tagvinduer: Få lyset HELT ind i huset
 • Tagvinduer: Få lyset HELT ind i huset

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os