Cookie- og privatlivspolitik


Ny indfatning omkring vinduet

Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i mellemrummene og i sidebrættets endetræ.

Og man skal heller ikke prøve at dække hængslerne i toppen med en øvre indfatning. Det giver også vand- og rådskader i løbet af meget kort tid. Der er ikke andet at gøre end at hive indfatningerne af og begynde forfra.

Der er ikke de store problemer med at få sideindfatningerne af. De er kun monteret med et par små søm. Og den øverste indfatning falder næsten af af sig selv.Selv om konstruktionen er helt forkert, har træbeklædningen endnu ikke taget skade. Håndværkeren måler først op til den øverste indfatning, som skal et stykke ud over begge sideindfatninger.

Indfatningen skærer han af høvlet 100 x 22 mm imprægneret fyrretræ. Han borer for med et forsænkerbor, så hovederne på de skruer, der skal i, kommer til at ligge et stykke inde i materialet. Brættet monteres herefter med seks 5 x 60 mm rustfrie skruer – tre oppe og tre nede. Og det nye bræt monteres selvfølgelig også, så det ikke dækker vinduesbeslagene.

Indfatningerne til siderne måles op, så de kommer til at gå ned til knækket på alu-bundlisten. De skal være 52,5 cm, og sideindfatningerne skæres også af 100 x 22 mm imprægneret, høvlet fyrretræ.Som ved den øverste liste bores der for med et forsænkerbor.

Listerne monteres med 4,5 x 50 mm climate-skruer, der skrues i et lille stykke inde fra den side, der vender ind mod vinduet. For at sikre at der ikke kommer vand ind bag den øverste indfatning, giver håndværkeren den øverste kant en stribe gummifuge. De nye indfatninger er nu monteret på den rigtige måde og kan males i den farve, man måtte ønske.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  23/08 VIDEO: Dette gamle vindue skal restaureres, alle vinduesglas skal ud, og det gamle kit fjernes. Selv om kitten er gammel og gået af flere steder, så sidder den godt fast andre steder.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

fodlister

hej...jeg skal til at sætte fodlister opog ...

dampspær ved lem til skunk

Isolering af skunkrum med dampspærre. Hvad er ...

Mussesikring af anneks

Hej, jeg går og overvejer at bygge et lille ...

Maling af plastvinduer?

Hej :-) Vi har Primo plastvinduer i huset, ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os