Cookie- og privatlivspolitik


Vedligehold det gamle vindue

Dette gamle vindue skal restaureres, alle vinduesglas skal ud, og det gamle kit fjernes. Selv om kitten er gammel og gået af flere steder, så sidder den godt fast andre steder.

Start derfor med at fjerne det løse kit med en spartel. Vær meget forsigtig, da de tynde glas meget nemt går i stykker. Skift til et stemmejern, hvis spartlen ikke kan klare det.

Når kittet er fjernet, skal de små glasstifter lempes ud, og her kan man bruge en bidetang til at hive glasstifterne ud med. Når alle stifter og alt kit er fjernet, kan glasset forsigtigt tages ud. Hænger glasset bare en smule fast i det ene hjørne, er risikoen for, at det knækker, meget stor. Der skal være helt rent i falsen, før det nye glas kan lægges i. Og her er en multicutter en fantastisk stykke værktøj.

I stedet for at stå i timevis og rense med et stemmejern klarer multicutteren arbejdet på et øjeblik. Med den runde skæreskive er det ingen sag at rense falsene helt for gammelt hårdt kit og malingrester. Men den runde skive kan ikke komme ind i krogene, så her kan du skifte til den lige klinge, som er lige så effektiv og nemmere at komme til med.

For at fjerne alle ujævnheder i falsene kan du montere slibesålen på multicutteren og slibe det hele rent med et stykke fint sandpapir. Den trekantede slibesål kan komme ind i alle hjørner og kan både slibe på den vandrette og den lodrette flade. Rens alle falsene på samme måde, og giv vinduet en gang grundingsmaling, så er du klar til at sætte nye glas i og kitte vinduet.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Epoxy eller polyester

Hej!Min far er ved at lave et flot spisebord ...

Nyt terrændæk - skal jeg grave mere ud?

Hej alle Jeg er ved at lave nyt terrændæk i ...

Redskabsskur op imod husmuren

Hej. Jeg skal til at bygge et redskabsskur der ...

Osb plader udv/drivhus

Hej Min kone ønsker jeg laver 4 mindre kasser ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os