Cookie- og privatlivspolitik


Hold tyven ude

Kældervinduer er et oplagt mål for indbrudstyve. Men som tømreren her skal vise, kan vinduerne sikres på en både nem og hurtig måde. Der er flere muligheder for at forebygge indbrud, her har vi valgt at sætte tremmer for vinduerne.

Selve tremmen består af et udvendigt rør, en indvendig stang og en fjeder. Vindueskarmen her er 8 cm bred, så tømreren markerer midten med sin blyant. Derefter sørger han for, at markeringen er lige ud for sprossen, vha. en bænkvinkel.

Det samme gentages nu i toppen af vinduet.Derefter tages højden ved markeringen. Med et talmeter er man sikker på at få et præcist resultat.Højden overføres direkte til den yderste del af tremmen. Der trækkes desuden en halv cm fra, så der er en smule spillerum, når tremmen skal monteres.

Tremmen skæres nu over med en nedstryger. Man skal være opmærksom på, at der saves i den ende, hvor der ikke er hul i siden på tremmen.Når det yderste rør er skåret over, skal der skæres et tilsvarende stykke af stangen.

Her bruger tømreren den afskårne stump til at markere det stykke, der skal skæres. Nu skal der bores hul i vindueskarmen, hullet skal være 3 cm dybt og bores med et 10 mm bor.

Tømreren sætter tape 3 cm inde på boret, så han er sikker på at bore den rette dybde. Derefter bores der ud ved markeringen, og når fagmanden kommer ned til tapen, stopper han. Det gentager han nu i toppen af vinduet. Nu skal tremmen samles.

I den ende, hvor der er et hul på rørets side, sættes en tap i, og den holdes på plads af en split. Derefter sættes stangen ind i røret fra den anden ende, så fjederen og til sidst den anden tap. I hver ende sættes et par plastickraver, der skal beskytte vinduesrammen.

Tremmen er nu klar til at blive monteret.Tappen i den ene ende sættes ned i hullet, tremmen presses ned over tappen, og den anden ende sættes på plads.

Nu hiver tømreren splitten ud, og fjederen inde i tremmen skubber den anden tap op i karmen og låser dermed tremmen fast.Sætter man tremmerne med højst 14 cm’s mellemrum, er man sikker på, at uindbudte gæster i hvert fald ikke kommer ind gennem kældervinduerne.

Relaterede artikler

 • Overvåg tyven med din smartphone!

  Overvåg tyven med din smartphone!

  07/2017 Med dette smarte webkamera kan du nemt og billigt overvåge tyve, der prøver at snuppe dit værktøj. Du kan endda bede dem skrubbe af.

 • 3 tricks, der sikrer dit værktøj

  3 tricks, der sikrer dit værktøj

  07/2017 Stop tyven! Med disse 3 tricks kan du gøre det svært for tyven at rende med dit dyre værktøj, eller det der er værre.

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  07/2017 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  07/2017 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  07/2017 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Epoxy eller polyester

Hej!Min far er ved at lave et flot spisebord ...

Nyt terrændæk - skal jeg grave mere ud?

Hej alle Jeg er ved at lave nyt terrændæk i ...

Redskabsskur op imod husmuren

Hej. Jeg skal til at bygge et redskabsskur der ...

Osb plader udv/drivhus

Hej Min kone ønsker jeg laver 4 mindre kasser ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os