Cookie- og privatlivspolitik


Hold tyven ude

Kældervinduer er et oplagt mål for indbrudstyve. Men som tømreren her skal vise, kan vinduerne sikres på en både nem og hurtig måde. Der er flere muligheder for at forebygge indbrud, her har vi valgt at sætte tremmer for vinduerne.

Selve tremmen består af et udvendigt rør, en indvendig stang og en fjeder. Vindueskarmen her er 8 cm bred, så tømreren markerer midten med sin blyant. Derefter sørger han for, at markeringen er lige ud for sprossen, vha. en bænkvinkel.

Det samme gentages nu i toppen af vinduet.Derefter tages højden ved markeringen. Med et talmeter er man sikker på at få et præcist resultat.Højden overføres direkte til den yderste del af tremmen. Der trækkes desuden en halv cm fra, så der er en smule spillerum, når tremmen skal monteres.

Tremmen skæres nu over med en nedstryger. Man skal være opmærksom på, at der saves i den ende, hvor der ikke er hul i siden på tremmen.Når det yderste rør er skåret over, skal der skæres et tilsvarende stykke af stangen.

Her bruger tømreren den afskårne stump til at markere det stykke, der skal skæres. Nu skal der bores hul i vindueskarmen, hullet skal være 3 cm dybt og bores med et 10 mm bor.

Tømreren sætter tape 3 cm inde på boret, så han er sikker på at bore den rette dybde. Derefter bores der ud ved markeringen, og når fagmanden kommer ned til tapen, stopper han. Det gentager han nu i toppen af vinduet. Nu skal tremmen samles.

I den ende, hvor der er et hul på rørets side, sættes en tap i, og den holdes på plads af en split. Derefter sættes stangen ind i røret fra den anden ende, så fjederen og til sidst den anden tap. I hver ende sættes et par plastickraver, der skal beskytte vinduesrammen.

Tremmen er nu klar til at blive monteret.Tappen i den ene ende sættes ned i hullet, tremmen presses ned over tappen, og den anden ende sættes på plads.

Nu hiver tømreren splitten ud, og fjederen inde i tremmen skubber den anden tap op i karmen og låser dermed tremmen fast.Sætter man tremmerne med højst 14 cm’s mellemrum, er man sikker på, at uindbudte gæster i hvert fald ikke kommer ind gennem kældervinduerne.

Relaterede artikler

 • UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  UDHUS: Etabler vindue i udhuset

  13/09 VIDEO: Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os