Cookie- og privatlivspolitik


Etabler vindue i udhuset

Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

Har du fx en mørk garage, kan der nemt monteres et vindue. Vi har fundet vinduet her på vores værksted, og det skal derfor passes ind i facaden, der består en såkaldt 1 på 2-beklædning.

Håndværkeren starter med at placere vinduet indvendigt mellem de to revler for at se, hvordan vinduet pænest kan placeres i beklædningen. Det skal sidde et stykke over den nederste revle og selvfølgelig flugte med den udvendige beklædning.

Da han ved, at det udvendige bræt sidder 2,5 cm forskudt fra det indvendige, måler han 2,5 cm ind og markerer, hvor vinduets ene side skal være. For at sikre sig, at vinduet placeres korrekt, skruer han indvendigt fra en lang skrue igennem vinduesplaceringens nederste hjørne.

Skruen går igennem beklædningen, og fra den er det ikke svært at strege vinduets mål op og sørge for, at det kommer til at sidde helt vandret og lodret ved hjælp af et vaterpas og en tommestok.

Skruen, der blev brugt til markeringen, er skruet ud, og nu er det bare at bore et passende hul, så stiksavsklingen kan komme ind. Sørg for ikke at presse stiksaven frem under arbejdet. Det vil kun resultere i et upræcist og grint savsnit.

For ikke at tvinge stiksaven rundt i hjørnet borer han endnu et hul og saver videre derfra. Nederst saver han brædderne af i et 30 graders smig, så han til slut kan montere et skråliggende vandbræt. Ved hjælp at et par klodser får han vinduet op i den rigtige højde, hvor det så kan fastgøres.

Vinduet skrues fast med 6-8 skruer, der er lange nok til at gå halvt ind i beklædningen. Når skruerne er monteret, kan klodserne fjernes. Nu mangler håndværkeren bare at sætte vandbrættet op.

Det skæres af et stykke 100 x 25 mm fyrretræsbræt. Også her skærer han brættet til i et 30 graders smig, så det passer til den skrå udskæring på den nederste række beklædningsbrædder.

Brættet slås forsigtigt på plads med en hammer og fastgøres med 60 mm skruer. For at forlænge holdbarheden på både vindue og vandbræt fuger håndværkeren overgangen med silikone.Det tog håndværkeren ca. 20 minutter at bringe dagslys ind i det før så mørke rum.

Relaterede artikler

 • Lav dine egne vinduessprosser

  Lav dine egne vinduessprosser

  23/08 VIDEO: Med snydesprosser kan du nemt få fx et vindue til at matche den småsprossede terrassedør.Vinduet er lagt på et arbejdsbord, og her måles rammens højde og bredde.

 • En nøgle til hele huset

  En nøgle til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddørslås skulle skiftes, valgte vi at investere i et låsesystem, hvor den samme nøgle kan bruges flere steder. Desuden har vi valgt en lås uden vrider, så døren ikke kunne åbnes indefra uden nøgle. Det ...

 • VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  VINDUER: Forlæng levetiden med alu-bundglasliste

  23/08 VIDEO: Kældervinduer er meget udsat for regnvand, hvilket gør, at bundglaslisten meget ofte rådner meget hurtigt. Det er præcist, hvad der er sket her. Og derfor skal den skiftes.

 • Ny indfatning omkring vinduet

  Ny indfatning omkring vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et kedeligt eksempel på, hvordan man ikke skal montere indfatninger omkring et vindue. Det øverste bræt skal ikke ligge mellem de to sidebrædder – det skal ligge ovenpå, så regnvand ikke kan komme ind i ...

 • REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  REPARER VINDUER: Vedligehold det gamle vindue

  23/08 VIDEO: Dette gamle vindue skal restaureres, alle vinduesglas skal ud, og det gamle kit fjernes. Selv om kitten er gammel og gået af flere steder, så sidder den godt fast andre steder.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os