Sådan klipper du nemmest hækken

Annonce | Når hækken skal klippes, handler det om det rigtige redskab, timing og teknik. Her får du en nem guide til et flot resultat.Det er på ingen måde raketvidenskab at holde hæk, men ingen hæk er fuldstændig vedligeholdelsesfri. Her får du en overskuelig guide til at gøre arbejdet så nemt som muligt. 1. Værktøj

Annonce | Når hækken skal klippes, handler det om det rigtige redskab, timing og teknik. Her får du en nem guide til et flot resultat.

Det er på ingen måde raketvidenskab at holde hæk, men ingen hæk er fuldstændig vedligeholdelsesfri. Her får du en overskuelig guide til at gøre arbejdet så nemt som muligt.

1. Værktøj

Du vil elske havearbejde endnu mere, hvis du elsker dit haveredskab. Gå efter en hækkesaks, der er let at bære, og som har stor klippekraft. PowerGear X-serien fra Fiskars er eksempelvis designet til, at du selv skal yde et minimun, når selv de mest genstridige hække skal klippes.

PowerGear X hækkesaks HSX92 fra Fiskars giver nem og ubesværet klipning og trimning af hække og buske. Dens SoftGrip™ indlæg, sikrer et godt og sikkert greb. Samtidig giver dens unikke PowerGear™ udvekslingssystem op til tre gange ekstra klippekraft 2. Metode
Hækken kan sagtens klippes med øjemål, men hvis du er uøvet, kan du spænde en snor ud over hækken mellem to pinde, der er placeret i hver sin ende af hækken, som du så kan klippe efter.
Sørg for, at hækken er bredest forneden og smallest foroven, så den står mest stabil. Hvis du ønsker en højere hæk, så er der i øvrigt ikke grund til at klippe af toppen, før du når den ønskede højde. Klipper du nedefra og op, så slipper du desuden for, at grenene lander dér, hvor du skal til at klippe, men falder til jorden omgående.
Den bedste arbejdsstilling er at stå med siden til hækken og det inderste ben forrest. Hold hækkesaksen med den flade side mod hækken.

Bruger du en motoriseret hækkeklipper, bør du beskytte dig selv med sikkerhedsbriller, læderhandsker, høreværn og skridsikre sko. Du klipper ved at føre hækkeklipperen op og ned i store buer.

  1. Tidspunkt Hækken trænger kun til at blive klippet to gange om året. Nogle vælger at gøre det allerede i maj, mens andre foretrækker at vente til med den første omgang til efter Sankt Hans, når fugleungerne er fløjet fra reden, så man ikke forstyrrer dem. Anden tur kan du tage sidst i august eller start september. Det bør ikke være senere end dette tidspunkt, da der kan nå at dannes nye skud, som så vil være særligt udsatte for frostskader

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Annonce