Mosaikkerne ligger på net, der fås i forskellige størrelser. Her har vi valgt et net med 12 gange 12 mosaikstifter. På kanten skal der først monteres en liste, der vil give en pæn overgang mellem de vandrette og de lodrette mosaikker. Fagmanden måler ud til listen, bemærk, at han tager hensyn til mosaikkernes tykkelse og skærer listen i 45 grader smig med en vinkelsliber – du kan også bruge en nedstryger. Kantlisten, der er af letmetal, skal klæbes på med samme fliseklæber, som der benyttes til mosaikstenene.

Vælg en klæber, der har samme farve som den fugemasse, du senere vil bruge til fugerne mellem mosaikkerne. Klæberen røres op i det forhold, som producenten har beskrevet på posen. Den skal blandes grundigt og være forholdsvis lind og let. Pas på med vand – pludselig kan der være kommet for meget i. Bruger du en svamp til det sidste vand som håndværkeren her, kan du bedre styre vandmængden. Der smøres klæber på den yderste del kanten, og listen sættes på. Her er det vigtigt at kontrollere, at der er plads til stifterne.

Dernæst fordeler han klæber over lamellerne på listen og glatter ud. Så kontrollerer han, at listen og mosaikkerne kan sidde rigtigt. På de store flader smøres klæberen jævnt ud og kæmmes op med en 4 mm tandspartel. Bemærk, at fagmanden spartler både på langs og på tværs, så han er sikker på, at der er klæber overalt, og at den ligger i et helt jævnt lag. Så kan den første måtte sættes op. Tryk den godt på plads, og giv den gerne et par lette slag med fugebrættet.

Brug et fugebræt med gummibelægning. Fortsæt med endnu en måtte nedenunder. For at opnå et flot resultat er det vigtigt, at fugerne i det ene net flugter med fugerne i det næste net. Gør de ikke det, kommer det til at se sjusket ud. Klap mosaikkerne en gang imellem, så de sætter sig godt fast. Nederst er der plads til tre rækker mosaik, som skæres af nettet med hobbykniven, inden de klæbes på og klappes fast. Er der en enkelt mosaikstift, der ikke rigtig vil på plads, skærer du bare i nettet med hobbykniven, så kan du flytte mosaikken en smule.

Langsiden af badekarret beklædes med mosaikker på præcis samme måde. Til slut klæbes mosaikkerne på kanterne øverst, og klæbearbejdet er overstået.Klæberen skal hærde mindst natten over, inden der kan fuges. Fugemassen røres op med vand, og også her er det vigtigt at følge vejledningen på posen. Gør du det, får du en god tynd fugemasse, der er let at fuge med. Start nedefra, og kør opad – og gerne også på skrå, så fugemassen kommer godt ned i fugerne og der sidder så lidt tilbage som muligt på mosaikstifterne.

Fugemassen bliver lidt tørrere i løbet af kort tid, og så er det bare om at spæde lidt mere vand til, så den bliver ved med at være smidig at arbejde med. Inden fugemassen er helt tør, skal mosaikkerne renses for fugemasse. Det gøres med et bræt belagt med skumgummi. Og rent vand. Masser af rent vand. Brættet skal ikke være for vådt, så her bruger håndværkeren en rulle til at fjerne det meste vand, så brættet kun er fugtigt. Kør stille og roligt over mosaikkerne, indtil alle spor af fugemasse er væk. Arbejdet er færdigt, og fugerne helt tørre dagen efter.