Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nye fliser og varmt gulv

Print Gem artikel

Renoveringen af det gamle badeværelse går nu ind i den afsluttende fase, hvor Kristian lægger gulvvarme, klæber fliser op og sætter sit nye udstyr ind. Snart er det tid til det første bad i de nye omgivelser.

Intro

Vejledning

Sådan så badeværelset ud, da Kristian begyndte at fjerne gulvfliser, støbe en ny bund og vådrumssikre.

Sådan ser badeværelset ud, når vi siger farvel til ham i afslutningen af denne tredje og sidste del. Mange af de penge, han sparer ved selv at gøre arbejdet, har han omsat i lækkert udstyr.

Fliserne på væggen sætter Kristian op først, så lægger han elektrisk varme i gulvet - og her er han så i færd med at smøre den klæber ud på gulvet, som gulvfliserne skal lægges i.

Fliserne er sidste led i en lang proces

Når Kristian Krogh her fortæller, hvordan han forvandler sit 30 år gamle toilet til et topmoderne bad med nye fliser på gulvet og væggene, er det kun de sidste led i en meget længere proces. Det foregående arbejde er beskrevet i de to foregående numre af Gør Det Selv ud fra følgende opdeling:

 1. del. Her så vi alle de usynlige elementer, der gør gulv og vægge tætte.

 2. del. Her så vi Kristian skjule faldstammen og løfte toilettet fri af gulvet.

 3. del. Her ser vi denne gang de nye fliser og det nye udstyr blive sat op.

De tre hovedopgaver griber tæt ind i hinanden, og i skemaet herunder får du en fornemmelse af, hvordan Kristian i den virkelige verden på skift har arbejdet med vådrumssikringen, fliserne, det væghængte toilet og de andre detaljer.

VIGTIGT**Gulvvarme kræver fagfolk** Elektricitet og vand har altid været en farlig blanding, og det er yderst vigtigt, at du går fuldstændig korrekt frem, når du etablerer din gulvvarme. Og husk, at kun en elektriker må tilslutte den.

Gennem to kapitler har vi nu fulgt forvandlingen af Kristians gamle trætte badeværelse hen mod et moderne, lovliggjort og lækkert baderum.

Denne gang vil Kristian lægge sidste hånd på værket med en flot flisebeklædning, der rummer lidt af en udfordring. På væggene vil han nemlig ikke alene sætte en bort langs gulvet med fliser i en anden farve, han vil også pudse den øverste del af væggen ud i niveau med fliserne, så det vil se ud, som om fliserne er indfældet i væggene.

Som en helt naturlig del af et moderne bademiljø vil han naturligvis også etablere varme i gulvet. Ikke i en kraftig ud-gave, der skal varme hele rummet op, men tynde elektriske varmemåtter, der bare gør gulvet tørt, lunt og lækkert. Og her holder Kristian sig til sit nye mund-held: Hold fødderne varme, men hovedet koldt. Her er der mange muligheder for at lave fejl, men der er ikke plads til fejl.

Til slut skal de lækre armaturer, hånd-klæderadiatoren og vasken monteres, in-den vvs’eren for sidste gang kan komme forbi og tilslutte vandet.

En støtteliste giver hold på fliserne

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Der er fordele og ulemper ved at vælge fliser på 5 x 5 cm. Små fliser er mindre følsomme over for, om underlaget er plant, og vil du forskyde fliserne lidt, kan det ofte skjules i fugerne, da der er mange at fordele forskydningen på.

Når det er sagt, siger det sig selv, at små fliser kræver meget mere skære-arbejde og er betydeligt langsommere at sætte op. En stor hjælp er det dog, når fliserne som her leveres på net.

Når man sætter fliser på en væg, begynder man altid med næstnederste række, der støtter på en liste. Til den nederste række fliser tager jeg en mør-kere tone, som definerer overgangen fra væg til gulv og skaber ro i rummet.

1

Fliserne på væggen skal have en liste at hvile på, mens klæberen tørrer, så fliserne ligger vandret og ikke skrider. For at få den liste placeret rigtigt lægger jeg i første omgang mit vaterpas på en flise og trækker en vandret streg på oversiden af det.

2

Nu ved jeg, hvor min støtteliste skal placeres - nemlig vaterpassets bredde minus fugebredden på 3 mm under min streg. Jeg sætter listen op med dobbeltklæbende tape - det sparer mig for at lave huller i vådrumssikringen.

3

Listen kan sikres med skruer - men gennembryder du vådrumsmembranen, er det vigtigt at lukke skruehullerne med tætningsmasse, når du har fjernet listen og skal til at sætte de nederste fliser op.

4

Med afløbet som udgangspunkt lægger jeg nu fliser løst ud og måler og tæller, inden jeg beslutter fliseforløbet. Jeg vil hellere skære fliserne langs væggen til end rode omkring risten inde midt på gulvet.

VIGTIGT**Husk, at gulvet vokser i højden** Jeg satte fliser på væggene, før jeg gjorde gulvet færdigt. Da jeg placerede min støtteliste, som vægfliserne hviler på, mens fliseklæberen tørrer, måtte jeg derfor huske plads til varme måtter, spartelmasse, fliseklæber og gulvfliser - og den nederste fliserække. Til gen-gæld slap jeg for at svine på det nye gulv, mens jeg rodede med væggene.

De små vægfliser sættes op på net

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Nu er støttelisten til vægfliserne kommet på plads, og jeg har lavet en præcis plan for, hvordan fliserne skal sidde, så mønsteret går bedst muligt op.

I bredden vil jeg have fliserne til at sidde lige over gulvfliserne. De blev kun lagt løst ud før, så på strategiske steder har jeg streget placeringen op på listen.

I højden handler det om en fast fuge-bredde, og jeg garderer mig ved at lægge en 3 mm fugesnor mellem rækkerne.

Jeg har valgt lyse fliser til tre af væg-gene, og som en grafisk effekt fører jeg gulvets mørke fliser op på bagvæggen. Det giver det smalle rum en virkning af at være lidt bredere og mindre aflangt, end det i virkeligheden er.

1

Klæberen blandes og omrøres grundigt med piskeris på den kraftige boremaskine efter opskriften på posen. Efter omrøring skal massen stå et par minutter, inden den bruges.

2

Klæberen tværes op på væggen i et jævnt lag med et metalbræt. Jeg har bevidst sørget for, at klæberen ikke er for våd, for så skrider fliserne lettere under opsætningen. Da jeg ikke er ekspert, tager jeg mig tid til en lille klæbetest senere.

3

Med brættets tænder sikrer jeg, at laget af klæber er lige tykt overalt. Når tænderne skraber tæt til muren, vinklen er fast, og rillerne er fyldte, er mængden helt jævn. Jeg bruger brættets 4 mm tænder, de passer perfekt til de små fliser, jeg skal sætte op.

4

Nu kan jeg sætte de første fliser op - for en kort tid, for jeg skal huske min klæbetest. Fliserne er samlet på bløde net, så det går let. Jeg har sat en streg på støttelisten, så jeg ved præcis, hvor jeg skal begynde min opsætning for at få mønsteret til at gå op.

5

Med et gummibræt trykker jeg fliserne ind til væggen - det er den nemmeste måde at få de små fliser trykket lige hårdt ind mod klæberen og glattet ud i samme plan.

6

Først på og så af igen - passede klæberens konsistens, og trykkede jeg tilpas hårdt, vil der nu være klæber jævnt over hele flisearkets overflade uden helligdage, og jeg har ikke presset klæber ud mellem de enkelte fliser. Konsistens (og tryk) justeres om nødvendigt.

7

Og så er det alvor med at sætte fliser op! Når klæberen er helt perfekt, burde det ikke være nødvendigt med fugesnor, men den er nødvendig, hvis du vil være helt sikker på et flot resultat, for fliserne sidder aldrig helt præcist på nettet, og de skrider let en smule.

8

De lodrette linjer sikrer jeg med øjemål og vaterpasset. På den led, hvor klæberen ikke slås med tyngdeloven, kan jeg bedre udnytte nettets hold på de mange fliser - når fliserne er på plads, trækkes de ikke af pladsen.

9

Tilpasning i hjørner og langs kanter skærer jeg med en vådskærer, jeg købte billigt det lokale byggemarked, den kan også lejes. Jo flere fliser du skærer på forhånd, jo bedre - så tørrer klæberen ikke, mens du skærer til!

10

Rundt om rør eller buer klares ved at skære ind i flisen med en vinkelsliber med stenskive. Derefter brækker du forsigtigt af med en flisetang. Jeg lejede også en kølet diamant-boremaskine, der skar smukt og hurtigt.

TIPS**Styr på de små fliser**

Små fliser kæntrer nemt en smule i forhold til hinanden, også selv om de sidder på net, så det er en rigtig god idé at trykke dem forsigtigt plane med et gummibræt. Stryg brættet let hen over fliserne, så mærkes ujævnhederne tydeligt. Brættet kan også fint presse flere fliser på plads, men vær forsigtig ikke at presse klæber ud mellem fliserne, her skal fugen være.

Fliserne fuges og flyttes ind i væggen

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Efter at alle fliserne er sat op på væg-gene og har tørret som anvist, skal jeg til den afgørende finish - fugerne.

Jeg har valgt en helt lys fuge, for at det lille rum ikke skal virke for møn-stret og uroligt at træde ind i. Til de mørke fliser har jeg tilsvarende købt en passende grå fuge.

Da jeg har klæbet de nye fliser oven på de gamle, og fliserne ikke fortsætter helt til loftet, står fliserne nu 10-12 mm frem fra væggen. Det vil jeg skjule ved at spartle væggen over fliserne ud i ni-veau med fliserne med specialspartel. Det er en enkel opgave med stor effekt. Den får det nemlig til at se ud, som om fliserne er indfældet i væggene.

1

Fugemassen røres grundigt op med piskeris på boremaskinen. Jeg holder spanden med fødderne, for at den ikke snurrer rundt, men du kan også stille den på en våd klud. Massen skal stå nogle minutter inden brug.

2

Fugemassen trækker jeg ud over fliserne og sørger for at få den trykket godt ned i alle fugerne ved at trække gummibrættet diagonalt hen over fliser og fuger i alle retninger. Når massen har sat sig lidt, renser jeg det overskydende af med en svamp.

3

En rullespand med svamp til godt 100 kroner letter arbejdet og sparer mig for rigtig meget tid. Svampens mønster samler fugeslammet, og valserne vasker det hurtigt ud igen. Også her arbejder jeg diagonalt for ikke at trække fugemassen ud af fugerne.

4

Ved at spartle væggen over fliserne opnår jeg, at det ser ud, som om fliserne er indfældet i væggen. Her bruger jeg Lip 300 beregnet til vådrum. Først har jeg dækket fliserne grundigt af med plast og tape.

5

Pudsen kan påføres i lag på op til 10 mm ad gangen, så jeg må spartle over to gange. Det sidste lag glitter jeg omhyggeligt med et filtsebræt, og nu ser det ud, som om fliserne er smukt indfældet i væggen.

Varmenettet lægges ud på gulvet

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Selv om rummet skal varmes op af fjern-varme i en elegant kombineret radiator og håndklædetørrer, lægger jeg varme i gulvet. Til denne “komfortvarme” er det ret smart at bruge elektriske varmemåtter, som fylder meget lidt og kan bruges uafhængigt af fyringssæsonen.

Jeg lægger måtterne på indersiden af vådrumssikringen - det kræver bare, at spartelmassen, der lægges over lednings-nettet, kan tåle at ligge under vand. OBS! At lægge elektriske ledninger ud i et badeværelse kræver omhu og viden. Det er 230 volt, jeg har at gøre med, og fejl kan koste liv. En elektriker skal altid efterse og tilslutte installationen, før den dækkes af mørtel og fliser.

1

Først skærer og hugger jeg en rille til termostatrøret, der skal ligge lige under nettet og ende midt imellem trådene, så temperaturstyringen bliver mest nøjagtig. Når alt skal tilsluttes, fører elektrikeren selve termperaturføleren ud i røret.

2

Gulvet støvsuges grundigt, inden jeg går videre, og jeg mærker omhyggeligt efter, om der er grater eller spidser på gulvet, der kan skade de elektriske ledninger, jeg om lidt skal til at lægge ud. Rillen til termostatrøret får et lag vådrumsmembran.

3

Elvarmenettet klæber selv fast til gulvet, så det er vigtigt, at overfladen er helt ren, plan og støvfri. Derfor overmaler jeg efter støvsugningen gulvet med en primer fra Höganäs: FB9, som fås hos Evers, der også fører varmemåtterne fra Devi.

4

Temperaturføleren, der skal sørge for, at termostaten kan styre gulvvarmen korrekt, skubbes ud i røret under gulvvarmenettet. Røret skal ligge præcist mellem elledningerne for at give en korrekt måling. Derfor limer jeg røret fast med en limpistol.

5

Nettet lægges omhyggeligt på plads, og for at være sikker på, at nettet ikke er beskadiget, måles dets modstand endnu en gang. En ændring af modstanden i ledningen vil afsløre et eventuelt brud.

6

Den selvnivellerende spartelmasse, der skal dække nettet, blandes. Det er en ny type, som også bruges, når man som her arbejder oven på vådrumsmembranen. Der bruger man ellers fx fliseklæber, der kræver mere arbejde.

7

Den nye type spartelmasse flyder selv godt ud, men tåler den vandpåvirkning i et baderum, som får de fleste selvnivellerende spartelmasser til at smuldre. Massen skal både holde ledningsnettet og fordele varmen.

8

Spartelmassen fordeles med en gummi-spartel, der ikke skader ledningerne. Net og ledning skal være dækket helt af et 10 mm tykt lag spartelmasse. Denne hærder hurtigt, så arbejdet skal foregå i et rask tempo.

Før du lægger varmenettet ud

Det elektriske gulvvarmesystem består af en lang ledning limet fast på et fibernet, der klæber på undersiden. Den strømførende lednings nøje afstemte modstand giver tilpas varme, når strømmen tilsluttes. Derfor må ledningens længde ikke ændres, ligesom den heller ikke må krydses - det kan øge modstanden og give farlige kortslutninger. Nettet SKAL til slut-tes af en elektriker.

Før måtten rulles ud, tjekkes modstanden med manualen for at sikre, at måtten er intakt fra forhandleren.

Jeg køber kun de kvadrat meter, jeg skal bruge - og så tager jeg en grundplan af mit rum og klipper en strimmel ...

... pap svarende til måtten i stykker og lægger puslespil, til gulvet er dækket, uden at ledningerne krydser.

Gulvfliserne retter ind efter væggene

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Det første indtryk af et rum handler først om lyset og farverne, men straks efter begynder man at lægge mærke til detaljerne.

I et badeværelse er en af de helt af-gørende detaljer, at flisernes forløb på gulvet og væggene går op i en højere enhed, ellers virker rummet uharmo-nisk og usammenhængende. Underlige spring i linjerne vil stikke i øjnene - hver gang man går ind i rummet.

Da jeg satte vægfliserne op, indret-tede jeg det efter gulvets fliser, som jeg lagde ud på prøve - nu må jeg arbejde den modsatte vej og rette ind efter væg-gens fliser og justere med fugebredden, så fliserne passer omkring afløbet.

1

Med endnu en prøveoplægning tjekker jeg endnu en gang, at mønsteret går op som planlagt. Jeg kan skjule mindre skævheder i fugebredden, så det er rart at vide præcis, hvor meget der skal korrigeres, inden jeg starter. Det ser nu rigtig fint ud.

2

Klæberen trækker jeg også her på med et stålbræt med 4 mm tænder, og som ved væggene tester jeg klæberens konsistens i forhold til underlagets sugeevne og mit tryk. Risten har jeg først løftet op.

3

Fliserne lægges nemt og hurtigt, fordi de sidder på net - og fordi forarbejdet er lykkedes, og jeg ved, hvor mange rækker der er brug for hvor. Jeg trykker fliserne på plads med gummibrættet - uden at mase klæber op mellem dem. Risten er på plads.

4

Flisekanten langs gulvet slutter jeg af med, efter at gulvet er lagt. Små stykker malertape holder de små fliser på plads. I bruseafdelingen er der plads til to rækker grå fliser over det forsænkede gulv.

TIPS**Fugen mellem gulv og væg** kan både fyldes med fleksibel mørtel og med en silikonefuge. I Kristians lille rum med tunge vægge og støbt gulv er bevægelserne i overgangen minimale, og der er ingen grund til at lægge en silikonefuge, som skal skiftes om få år. Her er det pænere og bedre at bruge fugemørtel, der holder mange år frem. Tætheden ligger alligevel ikke i fugen, men i vådrumsmembranen.

Gulvets fliser fuges som en leg

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Nu mangler gulvet bare den afsluttende prik over i’et - fugen. Det arbejde går forbløffende hurtigt, bare man ikke begynder, før fliseklæberen er tør og fliserne sidder fast. Og der må ikke være støv el-ler andet snavs i fugerne, når du starter.

Arbejder man med stærkt sugende klinker, anbefales det at tørre gulvet over med en fugtig - ikke våd - svamp først, det letter den senere rengøring.

Igen bruger jeg min spand med ruller og specialsvampen til aftørring, det spa-rer virkelig tid og kræfter.

Det er en god idé at efterbehandle med en forsegler, der hjælper med at holde fugen fri for kalk og snavs lidt længere, for eksempel Lip Fugeforsegler.

1

Fugemassen blander jeg med 0,15 liter vand til 1 kg pulver, der skal stå blandet i fem minutter, før den er klar til brug. Mens jeg venter, taper jeg de lyse vægfliser over. Den lyse fuge skal ikke svines til af den grå fuge.

2

Med gummibrættet presses fugemassen hen over klinkerne og ned i fugerne med diagonale bevægelser, så jeg ikke får presset fugemassen op af fugerne igen. Fugerne skal fyldes helt op - og der er ikke megen fugemasse tilbage på gulvet bagefter.

3

Specialsvampen klarer næsten arbejdet helt selv. Jeg skyller den jævnligt og presser så meget vand ud som muligt på valserne, inden jeg tørrer. Det er som at være med i en Ajax reklame, og det er en ren fornøjelse.

4

Efter mindre end 15 minutter er gulvet flot fuget, og kort efter kan jeg fjerne det meste af fugesløret ved at drysse tør fugemasse ud over gulvet og polere efter med en tør klud. I morgen skal det bare vaskes med klinkerens.

5

Fugen rundt om afløbet skal være fleksibel og bygges op af silikone. Jeg masker grundigt af med malertape først og glatter fugen med en træpind dyppet i sæbevand. Afmaskningen fjernes straks, så den ikke efterlader kanter.

Den nye vask sættes op

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Jeg er tæt på mål og kan næsten ikke vente med at få hængt vasken - og de mange andre nye installationer - op, så min vvs’er kan komme og tilslutte vandet.

Min nye Artic håndvask fra Gustavsberg har beslagene helt skjult i fordybninger på undersiden. Oversi-den skal sidde 70-80 cm over gulvet, men det afhænger af, hvor høje beboerne er, og om det primært er børn, der skal bruge badeværelset.

De huller, jeg laver i væggen til ophænget, fylder jeg lidt silikone i, før jeg skruer boltene fast, for jeg har jo gennembrudt vådrumssikringen.

1

Vasken hænges på to bolte, som jeg har monteret i væggen i nylonpløkke. Jeg borer forsigtigt ind ved fugen med et skarpt flisebor og fylder lidt silikone i hullerne for at genopbygge vådrums-sikringen, før jeg skruer boltene i.

2

Vasken hænger jeg op med filtpuder på bagkanten mod flisevæggen. De medfølgende møtrikker, der er af nylon, så de ikke beskadiger porcelænet, skrues grundigt til nedenunder.

Hjørnehylden støbes ind i fugen

En ny type hylder til shampoo og sæbe i brusebadet var oplagt at bruge, nu jeg satte nye fliser op. Hylderne trykkes nemlig ganske enkelt ind i den bløde fuge.

Sammen med hylden, der er i rustfrit stål, følger et lille værktøj til at skrabe fugen ud med, hvis du skal sætte hylden op i en gammel flisevæg. Det var godt - for hyl-derne nåede ikke frem, før mine fliser og fuger var færdige!

Jeg måtte lade fire fuger stå åbne - hylderne var så nye, at de først kom, da fliserne var oppe. Nu fylder jeg frisk fugemørtel i dem.

I den bløde fugemasse trykker nemt hylden på plads, vrikker den lidt fra side til side, så sidder den uden nogen beslag eller skruer.

Den anden hylde går lige så nemt. Det sværeste er faktisk at holde de to fugefarver adskilt - men det er jeg jo selv ude om ...

Den elektriske gulvvarme er dyr i drift - men kan alligevel være en god forretning

Det er dyrt at varme op med elektricitet - som tommelfingerregel regner man i Danmark gerne med, at strøm koster tre gange så meget som fjernvarme. Men ser man på det samlede regnestykke for et lunt gulv i badeværelset, er der mange flere faktorer, der spiller ind.

• Opvarmning eller komfort? Skal rummet varmes op af gulvvarmen, tæller energiprisen højt; skal gulvet bare være lunt at gå på, tæller den mindre.

• Renovering eller nybyggeri? Ved renovering er det ofte svært at få plads til de 25 mm i højden, som selv de tyndeste (og dyreste) vandbårne systemer kræver. Et normalt vandbaseret system støbes ned i et cirka 100 mm tykt lag beton, mens de elektriske løsninger blot kræver 10 mm i højden.

• Hele året eller i fyringssæsonen? Den elektriske løsning vælger du frit at slukke eller tænde, mens den vandbårne kræver, at hele varmesystemet er i drift.

• Hvad siger kommunen? Nogle steder er der særlige krav til varmekilden.

ELEKTRISK GULVVARME

Den elektriske gulvvarme virker ved, at modstanden i en elektrisk ledning giver varme som en brødrister, bare ved lavere temperatur. Ledningen ligger i så tætte snoninger, at et spartellag på 10 mm fordeler varmen tilstrækkelig jævnt.

Elledningerne er limet på et blødt net, der fra fabrikken er påført lim på undersiden, så det er nemt at lægge ud. Du kan fjerne nettet og klippe i det, så stykkerne dækker gulvet, men de strømførende ledninger må du aldrig klippe i eller ændre ved.

FORDELE:

• Meget billigt i anskaffelse

• Nemt og hurtigt at installere

• Kræver meget lidt plads i højden

• Uafhængigt af fjern/centralvarme

• Termostat kan placeres uden for rummet

ULEMPER:

• Kræver stor påpasselighed ved udlægning, da ledninger ikke må ligge for tæt eller krydses

• Dyrere i drift

VANDBÅREN GULVVARME

Den vandbårne gulvvarme består af et plastrør, der leder varmt vand rundt under gulvet. Røret tilsluttes et varmesystem, typisk centralvarme eller fjernvarme. Her den tyndeste (og dyre) udgave med 12 mm rør, som kun kræver et 25 mm tykt lag mørtel.

Det vandførende plastrør bindes eller skrues fast på gulvet, eventuelt til et armeringsnet, og der støbes beton over det. Den normale udgave i beton bruger 17 eller 20 mm rør, som lægges med en afstand på 30 cm og dækkes af 100 mm beton for at fordele varmen.

FORDELE:

• Billigt i drift

• Ingen fare for kortslutninger

• Ingen kolde zoner, da den øgede gulvtykkelse fordeler varmen bedre

ULEMPER:

• Kræver tilslutning til eksisterende varmtvandssystem, typisk centralvarme eller fjernvarme

• Kræver mere plads i gulvhøjde

• Gulvvarmen virker kun, når hele anlægget er i drift

• Dyrere i etableringsudgifter

• Kræver termostat i rummet

FØR**De halvfjerdseragtige fliser,** den rustne radiator, den slidte sanitet og alle de fejl, der lå under overfladen - alt sammen er det væk, og ud over at mit badeværelse nu er lækkert og moderne, så er det også blevet lovliggjort.

Det har vi brugt

MATERIALER

 • Winkelman fliser
 • Lip Multiklæb, Lip 230 selvnivellerende spartel, Lip 300 specialspartel til vådrum, Lip fuge i farverne Manhattan (mørk) og Jasmin (lys), Lip vådrumssilikone

Desuden:

 • Toilet og håndvask: Gustavsberg Artic
 • Armaturer og bruser: Dornbracht Tara
 • Trykknapper til cisterne: Vola
 • Lampe: Philippe Starck
 • Spejl og glasvæg: speciallavet
 • Bruserhjørnehylder: Shower Corner
 • Elgulvvarme: Devi fra Evers
 • Håndklæderadiator: Milton (mat)

VÆRKTØJ

 • Limpistol, gummispartel, fugespand med ruller, svamp, filtsebræt, piskeris på boremaskine, vaterpas og fugesnor

Pris:

I alt cirka 60.000 kroner

Forvandlingen er ikke til at tage fejl af. Fliserne ligger i niveau med væggene og er i to farver, der giver bedre rumvirkning i det lille rum. Spejlet med indbygget lys svæver i Volas ophæng en centimeter ud fra væggen.Toilettet er væghængt, og cisternen betjenes via trykluft fra massive stålknapper fra Vola. Låget over cisternen er en tung granitplade, og den grimme faldstamme fra 1. sal er gemt af vejen i en søjle af fliser.

EFTER

Det er som et tropisk regnskyl at stå under min nye bruser, og glarmesteren har lavet den flotte afskærmning, der effektivt holder vandsprøjtet i den rigtige ende af rummet.

Materialer

Tidsforbrug

Pris

Sværhedsgrad

Tegning

Video

3D-tegning

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Nye fliser og varmt gulv
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage