Video
Let
Svær

PROBLEM: Fugen er revnet, så der trænger vand ind bag flisen, som derfor har løsnet sig.

LØSNING: Det er let at skifte en flise, hvis den sidder løst. Lettest selvfølgelig, hvis du har en af de gamle fliser liggende. Hvis ikke, må du på jagt efter en.

Det er let at skifte en flise, hvis den sidder løst. Lettest selvfølgelig, hvis du har en af de gamle fliser liggende. Hvis ikke, må du på jagt efter en.

SÅDAN GØR DU.

1. Fjern den flise, der sidder løst

Bor først et par huller i flisen – pas på, de ikke bliver for dybe. Det tager spændingen ud af den, så risikoen for skader på de andre fliser mindskes. Hug forsigtigt små bidder af flisen med hammer og mejsel.

2. Lirk forsigtigt flisen af med en mejsel

når du har banket tilstrækkeligt hul i den ene side. VIGTIGT! Vær forsigtig, så du ikke beskadiger vådrumssikringen.

3. De sidste fugerester fjernes, når flisen er væk

Skrab også resterne af den gamle klæber væk, så underlaget er helt jævnt og rent. Det er en god idé at støvsuge hullet, inden du klæber den nye flise fast.

4. Bland lidt fliseklæber, og smør det på flisen

Brug hurtigthærdende klæber, der blandes i en spand. Der skal ikke bruges ret meget til en enkelt flise. Fordel klæberen i et tyndt lag, ca. 3 mm tykt, på hele fladen.

5. Sæt flisen fast i hullet

Den masseres på plads og understøttes med et par plaststykker, så den sidder midt i hullet og ikke glider ned. Sørg for, at fugen bliver ens hele vejen rundt om flisen. Efter 2-3 timers tørretid kan der fuges.

6. Fugen fyldes med fugemasse i samme farve som den øvrige

Bland den i en lille portion. Kør fugemassen skråt på fugerne med en gummispartel, så du er sikker på, at de bliver fyldt. Overskydende fugemasse fjernes med en fugtig svamp.