Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nem væg til vask og toilet

Print Gem artikel

Hvordan får man bygget en væg med indbygget cisterne og væghængt toilet og håndvask? Det spørgsmål vil håndværkeren her give et svar på. På denne prøveopstilling vil han vise, hvordan det kan lade sig gøre at bygge væggen op på mindre end en halv dag.

Væggen bygges primært op af to stålprofiler – et profil på gulvet og et på væggen. Gulvprofilet skal placeres 16-22 cm fra væggen, så der er plads til den indbyggede cisterne.

Profilet limes helt enkelt på gulvet med monteringslim. Tør overskydende lim af med det samme, da det kan være svært at få af siden hen. Cisternen leveres med alle rør og fittings og er fra leverandørens side monteret på et stålstativ med to ben.

Benene placeres helt enkelt i skinnen. Det vigtige er nu at sikre sig, at cisternen kommer til at sidde i den rigtige højde. Den skal placeres mindst en meter over gulv, som det tydeligt fremgår af mærkerne på stativet.

Håndværkeren placerer den 101 cm over gulv, hvilket svarer til en færdig gulvhøjde. Når der er lagt fliser på gulvet kommer cisternen til at hænge på 1 meter. Det skal også kontrolleres, at cisternen er helt vandret. Det gøres nemmest med et vaterpas på både den ene og på den anden led.

På væggen markerer håndværkeren højden, da det er her, det andet monteringsprofil skal sættes op. I bundprofilet markerer han, hvor benene skal placeres, inden han fjerner cisternen. Fra mærket vager han op og markerer, hvor vægskinnen skal sidde.

Med sættet følger passende skruer og skiver, og profilet monteres med en skue i hvert andet hul. Når profilet er monteret, kan cisternen sættes på plads igen. Benene låses med to klemmer, der nemt trykkes på plads i bundprofilet.

Et specialbeslag sættes på vægprofilet i den ene side. Til dette beslag hører bolte som skrues en smule i. På samme måde monteres beslaget i den anden side. Nu kan boltene skrues ind, indtil cisterne-stativet står præcist i lod.

Denne position fastlåses ved at klemme en plasticmuffe fast på indersiden.I bunden skal benene også fastgøres i en fast afstand til væggen, så trykket overføres til væggen. Det gøres med et specialbeslag, der skydes ind i benene og fastgøres med en fastnøgle.

I væggen fastgøres beslaget med en enkelt skrue og skive. På samme måde fastgøres benet i den anden side. Beslag og bøsninger til monteringen er tilbehør, så husk også at bestille et monteringssæt.

Cisternen er på plads, og nu er det kun at montere de forskellige fittings, der skal bruges til toilettets af- og tilløb. Og der er ikke noget at tage fejl af. Det er nemt at se, hvor de enkelte dele skal sidde, og det er nemt at samle.

De to lange bolte, som skal holde toilettet, beskyttes med plasticrør, så de ikke beskadiges, når væggen, der skal skjule cisternen, senere skal bygges op. Træk og slip-systemet beskyttes ligeledes, indtil indbygningen er færdig.

Nu er indbygningen klar til at få monteret væg og derefter at få tilkoblet til- og afløb af en autoriseret vvs’er. Til systemet findes også et modul til opsætning af håndvask. Det monteres på nøjagtig samme måde i bund- og vægprofil.

Ved at benytte sådan et sæt kan du på en rimelig enkel måde opbygge et elegant væghængende toilet og en frithængende håndvask. Fagmanden anbefaler, at du køber et indbygningssæt i en god kvalitet, hvor der er adgang til cisternen udefra.

På de helt billige modeller skal du faktisk rive hele væggen ned, hvis noget i cisternen går i stykker.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Nem væg til vask og toilet
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage