Fagmanden starter med at markere, hvilken side der skal vende opad. Det er en virkelig god idé. Ikke mindst, når man senere skal huske at vende ophængsbeslagene rigtigt.

Herefter streger han op på bagsiden af pladen, hvor ophængsbeslagene skal sidde. Start med at finde midten af pladen, som her er 41 cm. Fra midten måles der lige langt ud til begge sider, hvor ophængsbeslagene skal sidde.

Målet kontrolleres fra siderne, samtidig med at han streger placeringerne op.Beslagene skal fræses ned i træpladen, og derfor benyttes beslagene som skabelon til at tegne op, præcist hvor udfræsningerne skal laves.

Til udfræsningerne bruges en overfræser med et fræsejern, der er en anelse mindre end de udskæringer, der skal laves. Nu kan han fræse hullet til beslagene ud og nemt styre fræsejernet inden for opstregningerne.

Som altid bør du anvende høreværn ved dette arbejde.Også i de buede ender er det nemt at styre fræsejernet, fordi det er smallere end opstregningen. Når der er fræset langs hele opstregningen, kontrolleres det, at dybden passer til beslaget.

Det gør ikke noget, at hullet er en smule større end beslaget. Ved at fræse ud til beslagene kommer træpladen til at støde helt tæt op til den væg, den skal placeres på.Kanterne slibes rene, og alt savsmuld fjernes inden den næste opstregning.

Nu skal det nemlig markeres, hvor der skal bores ud til det skruehoved, som skal holde pladen på plads, og det gøres selvfølgelig også med beslaget som skabelon. Husk at vende beslaget den rigtige vej, når der streges op.

Når der er fræset ud, er det vigtigt lige at kontrollere, om der er plads til, at skruehovedet både kan komme ind og op bag beslaget. Beslagene monteres med små 20 mm skruer, der passer præcist ned i beslagets tragtformede skruehuller.

De nedfræsede beslag gør, at pladen nu kan hænge helt tæt op ad badeværelsesvæggen. Pladen skal nu vendes om, da spejl, tandkrus- og sæbeholdere naturligvis skal monteres på forsiden af pladen.

Spejlet placeres i den ønskede højde og placeres så midt på pladen.I stedet for at sætte spejlet op med almindelige spejlbeslag vælger fagmanden at lime det på med monteringslim.Smør en bølget stribe lim tværs over spejlets bagside.

Før spejlet presses endeligt på plads, er det en god idé at kontrollere, at det sidder præcis, som det skal. Monteringslimen binder nemlig meget hurtigt, og så er det nærmest umuligt at få spejlet af igen.

Holderne til tandkrus og sæbeskål kan monteres, hvor man ønsker det, men det ser pænest ud, hvis de placeres i samme højde og med samme afstand fra siderne. Når beslagene skal monteres er det en god idé at bore for i det hårde træ.

Brug et bor, der er en halv millimeter mindre i diameter end skruerne, så går de nemt i, samtidig med at de bider godt fast.Holderne skubbes på beslagene og skrues fast med en lille unbrakonøgle.

Nu kan træpladen sættes op, men først skal der streges op på væggen med et vaterpas, så pladen komme til at sidde lige. Der skal også mærkes op til, hvor skruerne i væggen skal være, så de passer med beslagene på spejlets bagside.

Fagmanden afsætter denne højde på den lodrette streg og streger vandret op. Her er det vigtigt at bruge vaterpas, så alle opstregninger bliver helt lige. Nu kan skruerne til ophænget skrues i, men ikke længere ind, end de kan få fat i ophængsbeslagenes huller.

Den nye træplade med spejl kan hænges op. Og bliver du en dag træt af arrangementet, kan det skiftes, uden du har ødelagt hele væggen.