10 gode råd, når du renoverer badeværelse

Med grundig planlægning undgår du fejl og får de bedste og billigste løsninger, når du renoverer badeværelset. Her kan du se, hvad det betaler sig at have styr på.

FÅ STYR PÅ RØRENE til de forskellige installationer – hvor er der tilløb og afløb? Kan du bruge dem? Skal der ændres på noget? Eller evt. lægges nye rør ind?

TJEK RØR OG ELINSTALLATIONER. Er vandrørene fx gamle og gennemtærede? Hvis de skal skiftes, så gør det i forbindelse med renoveringen.

BESLUT, HVOR MEGET DU SELV VIL LAVE, og om du evt. vil bruge håndværkere til dele af renoveringen. Husk, at VVS-, el- og kloakarbejde SKAL laves af autoriserede håndværkere.

FÅ ET SKRIFTLIGT TILBUD, hvis du bruger håndværkere, så du ikke risikerer, at økonomien løber løbsk.

KLARGØR RUMMET, hvis du bruger håndværkere. Skal du fx have ændret på rørføringen, er det en god ide at blotlægge rørene, så VVS-eren bedre kan komme til. Det gør projektet billigere.

RESEARCH GRUNDIGT PÅ MATERIALER, så du ved præcist, hvad du vil have - både til gulv, loft, vægge, armatur osv. Og få de ønskede ting hjem, så du ikke risikerer, at projektet går i stå, fordi du mangler materialer.

STORE FLISER KRÆVE ET MERE JÆVNT GULV END SMÅ FLISER, så det skal du være opmærksom på, når du vælger fliser.

FÅ STYR PÅ VÅDRUMSREGLERNE, og find ud af, hvor dit badeværelse skal vådrumssikres.

VÆR GRUNDIG, hvis du selv renoverer badeværelset. Overhold alle regler for vådrum, så dit nye badeværelse er lovligt, og du ikke risikerer at få alvorlige fugtskader i huset.

LÆG ET REALISTISK BUDGET, når du har styr på alle materialer og evt. udgifter til autoriserede håndværkere. Du kan godt blive overrasket over, hvad det hele koster. Og finder du først ud af det midt i projektet, er det svært at ændre på

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Badeværelse