Det er dyrt at lave badeværelse. Faktisk så dyrt, at badeværelset typisk er et af hjemmets allerdyreste rum, også når du skal renovere og forny et gammelt, slidt badeværelse.

Prisen er afhængig af to faktorer: Hvor meget af arbejdet kan du selv udføre, og hvor fint skal det være? Hvis svaret på første spørgsmål er “Jeg kan klare alt det, jeg selv må gøre”, så har du allerede reduceret prisen med mange, mange tusind kroner.

Tre meget forskellige priser

Hvis det blot handler om at gøre et slidt badeværelse rimelig pænt og rart at opholde sig i, måske som en midlertidig løsning i et par år, så behøver du faktisk ikke at skulle forbi banken for at optage et lån. Spartel på væggene, et nyt toilet og en ny vask kan ændre rigtig meget på rummets udseende. Og supplerer du med nyt armatur og et pænt spejl, er du kommet langt for under 5.000 kroner.

Hvis du har tid og lidt flere penge, kan du gøre en del mere. Fx kan du installere et væghængt toilet og beklæde væggene med nye fliser. I vores eksempel her bygger vi ovenikøbet en bruseniche. Alt sammen for en materialepris på ca. 15.000 kroner.

Endelig er der den dyre løsning, hvor du går all in. Her bliver væggen skrællet af til fordel for nye, moderne fliser. Også gulvet får nye fliser, og i brusenichen kommer der nyt afløb og en eksklusiv glasvæg. Der kommer dagslys ind igennem et ovenlysvindue, og det hele toppes med et lækkert spejlmiljø omkring vasken, der skiftes helt ud og bygges ind i et skab. Det lyder dyrt, men igen: Kan du lave det meste selv, så skal du faktisk gøre dig umage for at komme meget over 50.000 kroner – og det er langt fra håndværkerpriser.

Hent artiklen og se, hvordan vi renoverer ét badeværelse med tre budgetter

Så hvor meget vil du gi’ for et nyt badeværelse? Uanset om du har 4.000 kroner eller 50.000 kroner at gøre godt med, kan du – med de rette ideer - få et rigtig fint rum. I artiklen finder du inspiration og gode råd til dit nye badeværelse.

OBS! Denne artikel er en del af et samlet badtema. Her kan du hente det komplette badtema.