Først skal det gamle toilet løsnes fra gulv, afløb og vandforsyning. Fagmanden starter med at lukke for vandtilførslen på ballofixventilen. Herefter kan røret skrues af med to svensknøgler.

Cisternen tømmes og toilettet løsnes

For at komme af med alt vand tømmer han også toilettets cisterne. Nu skal toilettet løsnes fra gulvet. Det er monteret med to lange skruer i hver side, som skrues af og fjernes. Derpå kan den fuge, som er lagt mellem toilettet og gulvet, løsnes med en hobbykniv. Herefter kan toilettet forsigtigt løsnes fra faldstammen.

Snavs og kalk fjernes

Som det kan ses, har der i tidens løb samlet sig en del snavs og kalk. Det er en god idé at bruge noget tid på at fjerne dette. Lægger man et sammenrullet stykke toiletpapir ned i afløbsrøret, slipper man for den værste lugt.

Nu skal det nye toilet monteres

Her medfølger monteringsskruer og en plasticmuffe, der skal forbindes med faldstammen. Papiret fjernes fra afløbet, og fagmanden smører en smule glidemiddel på indersiden af røret, så toilettet nemmere glider på plads. Derefter kan toilettet forsigtigt sættes ned over afløbet.

Toilettes præcis placering findes

Toilettet skal sidde parallelt med væggen. Dette sikrer vvs’eren sig med en tommestok. Han måler først den bageste del af toilettet, da den er afhængig af faldstammens placering. Derefter tilpasser han den forreste del til målet.

Nu er toilettets præcise placering fundet. Derfor kan fagmanden nu markere, hvor monteringsskruerne skal gå ned i gulvet. Dette gøres med en tynd blyant, der holdes lidt på skrå. Samtidig markeres der, hvor toilettets kant skal være.