Her er problemet, at indløbsventilen ikke fungerer korrekt. Det betyder, at vandet bliver ved med at løbe, selv efter cisternen er fyldt. For at åbne cisternens låg er det nødvendigt først at fjerne skylleknappen.
Selve skylleknappen trykkes hårdt ned i den ene side, hvorefter den kan hives af. Plasticskruen skrues af, og skylleknappens underdel fjernes. Nu hvor skylleknappen er fjernet, kan låget tages af. Inden fagmanden fortsætter, lukker han dog først for vandet til toilettet.
Vandet til toilettet kommer gennem den lille hvide slange, som er indløbsrøret. Indløbsrøret fjernes ved at dreje det en kvart omgang ud af låsemekanismen. Kalk og skidtrester fjernes, og slangen spules igennem ved at åbne for vandet.
Nu afmonteres svømmeren, og man tjekker, at den går gnidningsfrit. Når svømmeren er afmonteret, fjerner man indløbsventilens stempel.
Stemplet sørger for at lukke for vandet, når cisternen er fuld, og det er vigtigt, at den lukker helt tæt sammen med indløbsrøret. Indløbsventilen samles nu på samme måde, som da vi skilte den ad, hvorefter vvs’eren atter åbner for vandet.
Inden vvs’eren samler det sidste af cisternen, tjekker han, at svømmeren og resten af lukkemekanismen i indløbsventilen fungerer.
Nu kan låget sættes på plads, og skylleknappen monteres igen. Toilettet løber ikke længere, og man har reduceret vandspildet og ikke mindst vandregningen med op til flere tusinde kroner.