Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvornår er gruset stampet hårdt nok?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvornår er gruset stampet hårdt nok?

Spørgsmål

Jeg har læst, at man skal stampe gruslagene, når man lægger ny terrasse eller indkørsel, men hvordan ved jeg, at jeg har stampet hårdt nok?

Svar

Når først du lægger ud med at komprimere den løse grus, trækker maskinens metalplade i bunden ret dybe spor, indtil du har været rundt nogle gange.

Men når pladevibratoren begynder at hoppe og slå tilbage, og du kan gå på gruslaget uden at synke i, er det stampet hårdt nok. Med andre ord skal du bare begynde fra en ende af, bevæge maskinen rundt på gruslaget i cirkler og føle dig lidt frem.

En tommelfingerregel, du kan have glæde af at kende, er, at et lag stabilgrus vil sætte sig i omegnen af 5 cm for hver 20 cm grus du fylder på. Hvis du starter med at lægge et gruslag på 20 cm ud, vil det altså kun være 15 cm tykt, når det er komprimeret.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du en fast bund under belægningen

PLADEVIBRATOR TIL INDKØRSEL

Til at komprimere gruslagene i en indkørsel anbefaler vi, at du bruger en pladevibrator på mindst 80 kg. Den koster et sted mellem 250 og 400 kroner i døgnet at leje

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage