Max Søndergaard er en særdeles erfaren gør det selv-mand. I 1991 købte han og hans kone det, Max selv kalder for “et vrag af et hus”. Alt skulle renoveres: gulve, vægge lofter og alle installationer.

Efter en gang at have istandsat en lejlighed i lyntempo tog Max Søndergaard og hans kone det dog i et roligt tempo, et rum ad gangen. “Det har den udprægede fordel, at man kan nå at tænke sig om undervejs,” som han selv siger. Efterhånden blev huset færdigt, og imens blev familiens børn teenagere.

Max Søndergaards kone foreslog at de rev legehuset ned, satte fire stolper op og lagde et let tag på dem. Så kunne de have en lille solterrasse bagest i haven. Men i Gør Det Selv faldt Max over en artikel om en havepavillon, og så besluttede han, at sådan én skulle de bygge i haven. Men “vi” blev hurtigt til “jeg”, da hans kone slog skulderen.

Så i roligt tempo tog han fat på at bygge den ottekantede pavillon – med inspiration fra bladet, men i detaljerne helt sin egen. Den blev, præcis som han ville have den – selv om støbningen af fundamentet drillede lidt. For én gangs skyld ville han nemlig gøre det lidt nemt og bestille betonen leveret i stedet for at blande den selv.

LÆS OGSÅ: Byg selv et flot lysthus