Byggevejledning
Let
Svær
Ved at male kassetterne sorte får du dem til at “forsvinde”, så brændet for øjnene nærmest svæver inde i reolerne.

Ved at male kassetterne sorte får du dem til at “forsvinde”, så brændet for øjnene nærmest svæver inde i reolerne.

Hemmeligheden ved effektiv og ren forbrænding er tørt brænde. Kløvet nåletræ skal tørre mindst et år, løvtræ helst to. Selvom træet er tørret til under 20 procent som anbefalet, vil det i efteråret og vinteren suge fugt i overfladen.

Henter du træet direkte ind til fyring, bruges energi på at fordampe den fugt og varme træet op. Det giver en dårlig forbrænding. Har brændet ligget inde nogle dage, får du lettere optænding, mindre sod, mere varme og bedre fyringsøkonomi.

Redaktionen anbefaler: Er dit brænde tørt nok?

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du fyrer med det. Ellers opnår du ikke den optimale høje forbrændingstemperatur. Vådt træ i brændeovnen vil desuden udvikle mere røg, der kan sætte sig i skorstenen som løbesod, der i yderste konsekvens forårsage en skorstensbrand.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du fyrer med det. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.

Altid tørt brænde på lager

Reolen her sikrer, at du altid har lunt og tørt brænde lige ved hånden. De to reoler med hver to kassetter fungerer sådan, at når du har tømt ét rum, går du ud i brændeskuret og fylder den tomme kassette op og stiller den tilbage på plads. Så kan brændet i den tørre i nogle dage, mens du fyrer fra de andre kassetter.

Kassetterne sikrer god luftcirkulation omkring brændet, og det meste af “drysset” bliver ude i skuret.

Hent hele artiklen og få en trin-for-trin byggevejledning til brændereolen.