Carport med redskabsrum

Princippet i denne carport med redskabsrum kan bruges til ethvert udhus eller garage, stor eller lille: To rækker stolper med en rem øverst. Direkte herpå lægges ståltagplader i et frit spænd på fire meter – og vupti er både carport og redskabsrum under tag og næsten færdig.

Sådan starter byggeriet af carport med redskabsrum

Den ene stolperække og rem er lavere end den anden, så der bliver fald på taget over carport og redskabsrum.Carportens stolper, bræddebeklædning og vinduessprosser er lodrette, mens tagets og vinduernes "vandrette" linier falder to grader for at følge grundens naturlige hældning.

Arbejdet med stolper og remme gik rimelig hurtigt, og de lette ståltagplader over carport og redskabsrum var lagt op på kun en time og justeret og fastskruet på en halv dag. Facaden på carport og redskabsrum har lodret bræddebeklædning som blev sømmet på

Stolper med afstivning

Da carport-byggeriet startede blev der først rejst stolper af 100 x 100 mm tømmer på gaffelbeslag, som var støbt fast i fundamentet. Stolperne blev holdt på plads af midlertidige skråstivere af brædder, som var sømmet til pæle, der var banket ned i jorden og til foden af nabostolper. Dernæst blev stolperne savet til i højden efter en udspændt snor.

Da carporten med redskabsrum i alt er over 11 m lang, måtte de langsgående remme samles af to længder. En del af remmene var i denne carport-bygning mere belastet og dermed kraftigere - 100 x 200 mm - end standardremmene på 100 x 100 mm.

Tag af stålplader

De viste ståltagplader af kun 0,65 mm stål klarer et frit spænd på fire meter og bærer både en mand og fx stor snevægt, takket være bølgeprofilet på 72 mm højde.

Pladerne over carport og redskabsrum er "harmonikaagtige" på tværs. Derfor skulle de justeres en efter en, så forkanten var snorlige.

Ståltagpladerne fjedrer en smule, når man går på dem. Derfor er det nødvendigt med en let understøtning under taget på carport og redskabsrum, når overlæggene bores og nittes, så overlægget er ordentlig "fikseret".

LÆS OGSÅ: Smart og billig garage i byggesæt