Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Opfør et drivhus på en weekend

Print Gem artikel

Fagmanden vil her vise, hvordan han sætter et nyt drivhus op. De fleste drivhuse består i dag af et skelet af aluprofiler. De leveres i samlesæt og er meget enkle at sætte op.

Man kan selv bygge et fundament til drivhuset, men det er meget lettere – og lige så godt – at købe et færdigt, der bare skal punktstøbes i fire hjørner. Til dette drivhus kan man få et stålfundament, der er meget stabilt og hurtigt at samle.

Skru de fire profiler sammen med de tilhørende bolte og møtrikker. Og monter de fire små ben, som – når fundamentet vendes om – skal stikkes ned i betonen. Tag derefter et diagonalmål fra hjørne til hjørne. Og derefter fra de to andre hjørner.

Er de to mål ens … er du sikker på, at fundamentet er i vinkel. Og det skal det være – ellers kan man løbe ind i store problemer siden hen, bl.a. med vinduerne i drivhuset. Nu skal de fire støberør placeres.

Grav hvert af de fire huller i 80 cm's dybde, og placer et rør i hvert hul. Vend nu fundmentet om, og stik de fire støbeben ned i rørene. Ved hjælp af kiler skal rammen nu reguleres, så den står fuldkommen i vage. Det er meget vigtigt at kontrollere hele vejen rundt.Nu kan rørene fyldes med tørbeton.

Her bruger vi en såkaldt 0-8, hvilket vil sige, at betonen er velegnet til en lagtykkelse fra 0 til 80 cm. Fyld rørene helt op, og suppler med den anbefalede mængde vand – det er meget lidt, der skal til.

Følg betonleverandørens råd vedr. tørretid. Nu skal drivhusprofilerne samles og sættes op. Læg profilerne op, og saml en side ad gangen. Gavlene samles med de medfølgende hjørnebeslag og skruer. Så samles profilerne til de to oplukkelige vinduer… og til døren.

Det er en god idé at give skruerne lidt olie, så går arbejdet meget lettere. Betonen er tør, så nu skal sider og gavle monteres på fundamentet.Her er det nødvendigt at være to om monteringen.

Tagryggen monteres. Løsn boltene i toppen af gavlen, så profilerne kan skubbes lidt og tagryggen komme på plads. Tagremmene monteres i tagryg og tagrende.

Vinduets hængselliste skubbes ind i tagryggen og hen til den sektion, hvor man ønsker, den skal sidde. På samme måde med vinduet i den anden side.Til slut monteres døren. Nu er drivhuset klar til at få monteret glas.

LÆS OGSÅ: Byg selv et lækkert vægdrivhus

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Opfør et drivhus på en weekend
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage