Bobleplasten luner ekstra, så de planter, du stiller herind, vil få en højere temperatur, end hvis de blot stod i drivhuset.Du behøver selvfølgelig ikke investere i en færdigsyet løsning. Du kan også bare klæbe noget bobleplast op på drivhusets vægge, som det er sket her.

Er der kun risiko for lidt nattefrost udenfor, kan en fiberdug være løsningen. Her i det tidlige forår har planterne dog brug for alt det lys, de kan få. Derfor skal du vente med at lægge dugen over planterne, indtil solen går ned. Husk også at tage dugen af igen næste morgen, så planterne atter kan få glæde af solen.

Et lag fiberdug tager cirka 20 % af lyset. Er det koldere end 5 grader, er det dog bedst at beholde dugen på også i dagtimerne.Genbruger du fiberdugen fra sidste år – og døjede du med alvorlige sygdomme i drivhuset, så tjek lige fiberdugen en ekstra gang.

Er den meget beskidt, er det måske på tide at skifte den ud med en ny. Har du været tidligt i gang med udplantning af fx tomatplanterne, og der pludselig er varsler om nattefrost, kan fiberdugen også hjælpe med at holde varmen. Put planterne godt.

Fiberdugen holder på varmen, ligesom din dyne holder dig varm i sengen om natten.Krukker og potter, der har været pakket ind i vinterens løb, kan også have gavn af et tæppe.Et par stearinlys hjælper også. Dels hæver de temperaturen en anelse, men de skaber også noget luftcirkulation.

Luft i bevægelse er varmere end stillestående luft. Derfor kan stearinlysene gøre en forskel, selv om det måske ikke ser ud af så meget.