Når du går i gang derhjemme, skal du først sørge for at tømme drivhuset for potter og krukker – og hvad du ellers måtte have haft stående vinteren over. Fjern også de visne blade fra fx vinplanter, der bor permanent i drivhuset, og husk også eventuelle indtørrede frugter, hvor skadedyrene måske har holdt fest hele vinteren.

Når du vasker drivhuset grundigt af, fjerner du alger, skadedyr og eventuelle svampesporer, der måtte have overvintret i drivhuset. Og der vil altid være noget at komme efter.Har du bede i drivhuset, der er afgrænset med et stykke træ, så giv endelig også træet en gang sæbevand.

Her gemmer sig også ofte mange skadedyr.Det er vigtigt at komme godt ind i hjørner og revner og der, hvor vinduerne overlapper hinanden, så alt det skidt og snavs, der gemmer sig her, bliver vasket væk.

Du kan evt. lade sæben sidde og trække et stykke tid, inden du skyller efter med haveslangen. Annika bruger blot en klud her ved forårsrengøringen, men en grydesvamp eller en god børste på et skaft er også meget anvendelig til formålet, hvis algerne har sat sig godt fast.

Er det efterårsrengøringen, du er i gang med, skal du huske også at vaske de ting, du stiller tilbage i drivhuset efter vask. Her i foråret er det selvvandingskassen, der får en god skrubbetur. Det er virkelig en god investering, fordi du fjerner skadedyr og sygdomskim med rengøringen.

Bunden af kassen er foret med en plastpose, så den er ganske nem at udskifte med en ny. Tilbage er ukrudtet. Det skal selvfølgelig også have en tur. Og her kommer hakkejernet i brug.

Ude såvel som inde i et drivhus vil ukrudtsfrø nemlig finde vej i løbet af sæsonen, når jorden ikke er belagt med sten eller dækket af planter.