PROBLEM:

Mit drivhus blev meget varmt flere gange i løbet af sommeren. Det gik hårdt ud over planterne. Hvordan køler jeg det ned fremover?

LØSNING:

Det er et velkendt problem, at der kan blive for varmt i et drivhus. Som regel skyldes det utilstrækkelig ventilation.

Ventilation kan laves på flere måder lige fra den helt simple, hvor et tagvindue åbnes og sættes på en krog. Åbner du samtidigt døren midt på dagen, får du god gennemtræk. Ulempen er, at du skal åbne og lukke hele tiden. Automatisk udluftning kan du klare med tagvinduer med åbnere, der fungerer ved hjælp af olietrykpatroner. Et tagvindue i hver side af drivhuset skaber gennemtræk.

Læs også: Find drivhuset, der passer til din have

Er der brug for endnu mere afkølende ventilation, kan du købe en soldrevet ventilator. Den erstatter et af de oplukkelige tagvinduer og er ganske effektiv. Et eksempel er mærket Solarfan fra firmaet Vitavia.

TRE TYPER UDLUFTNING TIL DRIVHUSET
Den simple krog: Bygger du selv et drivhus, kan en krog, der kan holde et vindue åbent, være med til at køle på varme dage.
Den klassiske åbner: Mange drivhuse kan udstyres med tagvinduer, der åbner ved hjælp af olietryk, når der er meget varmt i drivhuset.
Soldreven ventilation: Hele 135 kubikmeter luft kan den solcelledrevne ventilator suge i timen. Der giver et rigtigt godt luftskifte.