Kasserne er typisk lavet af flamingo og kan rumme mellem 30 og 50 liter vand afhængigt af fabrikatet. De består af en kasse til vandreservoiret. Og et låg med tre rør, der stikker ned i kassen. Nogle kasser er forsynet med en plastpose inderst.

Posen sikrer, at vandet på ingen måde siver ud – og samtidig gør det kassen lettere at rengøre, når sæsonen er slut. Man bruger en plantesæk øverst på kassen. Sækken skal først æltes godt, så spagnummen løsnes og fordeler sig godt i sækken. Så skærer du sækken op på oversiden.

Mærk efter, hvor de tre rør, der går ned i vandingskassen, befinder sig.Skær et kryds over hvert rør – et ad gangen selvfølgelig. Nu skal du stoppe spagnummen godt ned i hvert rør. Rørene vil fungere som sugerør for planterne, når du fylder kassen med vand.

Nu er sækken klar til planterne, der helst skal placeres over hvert vandingsrør. Tilbage er blot at fylde kassen op med vand. Husk, at plantesækken indeholder gødning nok til de første to uger. Derefter kan du med fordel bruge flydende gødning i vandet, hver gang du vander.

I meget varme perioder, hvor planterne er ekstra tørstige, skal du dog holde igen med gødningen. Tjek vandbeholdningen mindst en gang om ugen.