Byggevejledning
Let
Svær
Hønsehus i topklasse

Hønsehuset her kan op- eller nedskaleres i størrelse efter dine behov.

Hønsehuse og -gårde kan bygges på utallige måder. Hønsehuset, vi har fat i her, er uden tvivl et af de mere tidskrævende og bekostelige. Til gengæld er det supergenneført og kan holde i mange år. Grundkonstruktionen er lavet, på samme måde som man ville bygge et skur.

Hønsehus med smarte detaljer

Det bygges i udgangspunktet i trykimprægneret træ, vi lægger to lag tagpap, og bundremmen er løftet fra jorden, så vi helt undgår råd. Derudover adskiller dette hønsehus sig ved, at der er gjort en del ekstra ud af bunden. I stedet for blot at grave et net ned langs kanten er hele bunden lukket sikkert af. Hønsehusejere, der har prøvet at have besøg af ræve eller rotter, ved hvorfor.

Høns elsker at rode i jorden, og det skal der være god plads til i gården. Når de går til ro i skumringen, søger høns fra naturens hånd opad. Derfor skal deres soveplads være løftet fra jorden. Selve huset behøver i øvrigt ikke være så stort. Høns vil nemlig gerne sidde tæt, når de skal sove.

For at skrue byggetempoet en smule i vejret har vi valgt at bruge en sømpistol på batteri, hvor det er muligt. Det er naturligvis også muligt at bruge hammer og søm.

LÆS OGSÅ: Byg selv et hønsehus på første klasse

Hent gør det selv-vejledning og se, hvordan du bygger hønsehuset

Hønsehuset er et et stort projekt med mange stumper, så det er om at holde tungen lige i munden. I gør det selv-vejledningen får du en fuld materialeliste, en detaljeret tegning over hønsehuset, og så viser vi, hvordan du:

  • bygger skelettet til hønsehuset
  • monterer taget
  • samler og beklæder hønsehuset
  • bygger trappen, lågen og døren til hønsehuset.