Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nye byggeregler – 3 ting du skal være opmærksom på

Print Gem artikel

Det nye bygningsreglement BR18, der trådte i kraft 1. januar, indeholder flere ændringer, der er vigtige for dig, der gerne vil bygge til eller bygge om. Der er særligt tre ændringer, det er værd at lægge mærke til.

gds130778_136edit

Byg alt det du vil ... næsten

Allerede i sommeren 17 blev det muligt at bygge skure, garager mv. med et areal på op til 50 kvm. uden at skulle søge tilladelse.
De 50 kvm. kan enten være én bygning eller flere små. Det er det samlede areal på 50 kvm. der er afgørende for, om du skal søge tilladelse.

Det nye er, at de 50 kvm. ikke tæller med i den samlede bebyggelsesprocent. Først når du overstiger det tilladte areal (og derfor skal søge om byggetilladelse) tæller de overskydende kvadratmetre med. Til gengæld tæller alle småbygningerne altså nu med i det samlede regnskab, så det er værd at måle dem op, inden du evt. bygge et nyt, stort brændeskur.

Du skal stadig overholde alle reglerne i forhold til afstand til skel, bygningens højde osv. Sæt dig ind i dem, inden du fatter skruemaskinen, så du ikke risikerer at skulle rive det hele ned igen.

Skæve gulve er nu et krav

I det gamle bygningsreglement stod der, at gulve i badeværelser kunne være vandrette, hvis de ikke var udsat for direkte vandpåvirkning. Det har aldrig være et en god idé, fordi vand ikke lader sig afgrænse af regler for, hvor det må påvirke.

Bygger du badeværelset om nu, SKAL du lave fald mod afløb. Og på de mindst belastede steder minimum 0,5% fald. Det er sund fornuft.

Dørtrin er ok

Hidtil har der været et krav om, at der skulle være niveaufri adgang til et hus gennem alle yderdøre. Nu gælder det kun for én yderdør i stueetagen, og det er ok at have et dørtrin, hvis det blot er konstrueret, så det nemt kan fjernes.

Så har du ikke selv brug for fx at havde adgang for kørestole, kan du altså blot gøre det nemt for en evt. kommende køber (eller dig selv) at fjerne et dørtrin senere.

Du kan følge de nye eller gamle regler

Indtil 30. juni 2018 kan der arbejdes efter det gamle bygningsreglement (BR15) eller det nye (BR18). Spørg din kommune til råds, hvis du er i tvivl.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Nye byggeregler – 3 ting du skal være opmærksom på
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage