Saunaen er klar til indvielse. De lange bænke har plads til 8-10 personer og er derfor udstyret med ben i begge ender og på midten. Den brændefyrede saunaovn står på ildfast tegl og en internitplade.

Vi har tidligere bygget lille hytte i skoven, en såkaldt Jabohytte på 10 kvadratmeter. Den leveres som komplet byggesæt med alt, hvad du behøver for at opføre et råhus.

Nu skal hytten ombygges til en sauna med omklædningsrum.

Hytten ligger langt fra offentlig vandforsyning, og der er – endnu – ingen brønd på grunden. Det er faktisk en fordel, da det gør byggeriet enklere.

Man fravælger helt enkelt at indrette bruserum i hytten og nøjes i stedet med en simpel udebruser.

Sauna fylder det meste

Da hytten ikke skal indeholde noget vådrum, behøver vi ikke tænke på vådrumsmembraner, rørføring eller afløb.Vi nøjes i stedet med at indrette et lille omklædningsrum i den ene ende af hytten og lader saunaen fylde resten af huset.

Vi begynder med indertaget, fortsætter med væggene og monterer til sidst indvendige fodlister, sokler og pyntelister rundt om vinduer og døre.

Tænk saunaens indretning igennem

Da vi ikke har plads til elektricitet, har vi målt alt op på stedet og savet alt træpanel hjemme med elektrisk sav. Der er nemlig en del savearbejde, og det bliver for hårdt at gøre det med håndkraft.

De savede brædder nummereres eller mærkes op på anden måde, og de lægges i bundter og bindes sammen. Der er sund fornuft i at bestemme i god tid, hvordan indretningen skal være.

Hvis du for eksempel vil hænge noget tungt på en eller flere vægge, så er der brug for forstærkende vægbjælker. De skal på plads, inden væggen isoleres og beklædes med paneltræ.

Vægpanelerne er sat op, og her sætter vi støttebjælker til bænkene i hele saunaens bredde.

Download hele artiklen og se, hvordan du gør.

SERIE: Byg hytte, sauna og vildmarksbad

Ved en fantastisk byggegrund ved en sø langt inden i skoven byggede vi en træhytte, som vi indrettede til sauna, samt et skønt vildmarskbad. Se alle dele af projektet herDEL 1: Byg fundament til badetønde og hytte på naturgrundDEL 2: Byg en hytte som samlesæt på en dagDEL 3: Indret en hytte til sauna (denne artikel)DEL 4: Byg dit eget vildmarskbad