Byggevejledning
Let
Svær
Pizzaovn: Se hvordan du bygger din egen pizzaovn

Til pizzaovnen medfølger både skabelon til åbningen og kuppelformen. Det gør det muligt og nemt for folk, som aldrig har muret, at bygge pizzaovnen korrekt, hurtigt og holdbart.

Det er fantastisk at kunne lave mad udendørs, og bliver du først bidt af det, er en stenovn et must. Her kan du lave alt fra stege til friskbagt brød, og mon ikke hjemmebagt pizza i din egen pizzaovn er en sikker vinder i de fleste familier?

Få det hele leveret på én palle

Selvom du aldrig skulle have prøvet at mure før, kan du faktisk bygge en rigtig flot pizzaovn selv. Og vælger du, som her, at købe et “samlesæt”, behøver du ikke engang bekymre dig om at få købt de rigtige materialer. Det hele bliver leveret samlet på én palle, der er tænkt på alt det tekniske, og der medfølger både skabeloner og en byggevejledning til pizzaovnen.

Byg din pizzaovn på en weekend

Vi bygger her en Luegostenovn, som er leveret på denne måde. Og med en pris, som holder sig under 5000 kroner, er det faktisk svært at gøre det billigere, selvom du skulle vælge selv at finde og købe materialerne enkeltvis i byggemarkedet.

Pizzaovnen er tænkt til at kunne blive bygget over en weekend, og i dette tilfælde holdt det stik: Vi begyndte lørdag morgen, og søndag aften stod der en færdig pizzaovn – 8 timers arbejde i 2 dage.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se, hvordan du bygger en lækker pizzaovn.

VIGTIGT: Dæk din pizzaovn til om vinteren

Der kan gennem vinteren godt forekomme frostsprængninger i det yderste lag beton på din pizzaovn. Det vil kun være kosmetiske sprængninger, men det er alligevel vigtigt at reparere dem, så de ikke udvikler sig til mere end det. Af samme årsag anbefales det, at din pizzaovn overdækkes i vinterhalvåret, blot med en presenning.

Byg din egen pizzaovn

Efter bare 8 timers arbejde er din pizzaovn klar til brug.

Mørtlen skal have god tid til at hærde. Det anbefales derfor, at du venter tre ugers tid og herefter starter roligt ud med små bål. Men når Luego-stenovnen så endelig er klar til brug, er det jo oplagt at prøvekøre ovnen med en pizza, så vi bringer lige en opskrift!

Bliver du på et tidspunkt lidt træt af at se på den grå beton, kan du efter et års tid kalke eller male din pizzaovn med specialmaling.

Dej til tre pizzabunde: » 3 dl koldt vand » 10 g gær » 1 spsk. olivenolie » 500 g pizzamel » 1 tsk. havsalt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, mel og salt. Ælt grundigt, og sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i en time. Ælt dejen igen, del i tre, og efterhæv et kvarters tid dækket med plastfilm. Rul ud, læg det ønskede fyld på, og bag i ca. 10 min.